"Ennél szőrősebb szivű vagyok ! Én nem emelném meg most a keretet 8-ról 10-re"
Naív fejjel úgy gondoltam, hogy az a következmény, hogy egy Basho totna végeredményeinek alakulása függvényében a Makuchi Maegashira csoportjából kinek lesz módja a Sanyaku csoportok valamelyikében Komusubik, vagy éppen Sekiwakek között folytatni a soron következő torna alkalmával, leginkább annak függvénye, hogy milyen Maegashira - csoportbeli helyezésből indulva milyen eredménnyel végeztek az
adott tornán. Persze tisztában vagyok azzal, hogy az egyes Sanyaku - csoportok tagjainak létszáma nem állapítható meg korlátlanul, de a korábbi idők Banzuke tábláinak tanulmányozásakor azt észleltem, hogy
az egyes csoportok (Yokozunák, Ozeki-k, Sekiwake-k és Komusubi-k) alcsoport-létszáma akár még meg is haladhatja a jelenlegi aktuális (1 + 3 + 2 + 2) mértéket. Azaz, pusztán ennek alapján éppenséggel lehet
új delikvenseket feljuttatni és ennek alapja az éppen elért aktuális eredményeik. De lehet hogy tévedek,
és van előbbieken túlmenően más-egyéb további mérlegelési szempont, ami alapján ki lehet zárni ebből.