morpet Creative Commons License 2000.02.09 0 0 45
Minimális időm volt, úgyhogy csak néhány aprósággal tudok szolgálni.
Először is 1-2 pontosítás az egységeknél:
07 járat, a jobb szélén faliszőnyeg
08 óriás oszlop alja
09 óriás oszlop teteje
0C semmi, a jobb szélén faliszőnyeg
17 járat, a háttérben "erkély" bal oldala (pl 6-os szint)
18 járat, a háttérben "erkély" jobb oldala (pl 6-os szint)
19 boltívtartó oszlop
1A boltív törzse
1B keskenyebb boltív
1C szélesebb boltív bal fele
1D szélesebb boltív jobb fele
1F nincs ilyen egyik pályán sem

Szöveges megjegyzések:
Az 1A-1D boltívek természetesen nem járatok, hanem hátterek. Kétféle boltív létezik. A boltívelemek szabadon elhelyezhetők.
A 0F ajtó nyitó, de sajnos nem feltétlenül a nagy ajtót nyitja.
A 08-09 és a 17-18 párok együttesen alkalmazandók, különben nem tudja rendesen megrajzolni a képernyőt. Úgy tűnt, hogy a fogsor-csapda sem helyezhető el akárhol.
A 03 oszlopos járat a palota részen két oszlopos járat, egy oszlop elöl, egy hátul van. Ezzel szemben a 19 boltívtartó egy olyan járat, amelyen egy oszlop van, ezt akkor használja a programíró, amikor felette 1A boltívtörzs van.
A faliszőnyeg amolyan vékony fal, nem tudom, hogy a róla induló boltívdarab a része-e az egységnek, valószínűleg igen.

Az őrök mozgástere általánosan definiált lehet, mert ha egy őr közelében szakadékot vagy pl tüskét helyezünk el, akkor addig nem kezd harcolni, amíg ezeken át nem haladunk, esze ágában sincs beleszaladni ezekbe... Vagyis az őrök érzékelik a terep megváltozását.

A pályák definiálása után sok egyéb dolog van, aminek a jelentését nem ismerjük, de kiderült, hogy ezek is számítanak az ellenőrző összegbe. (Csökkentettem egy egységet 1-gyel a pályaleírásnál, aztán ugyanennyivel növeltem az ismeretlen területen egy értéket. Kár, hogy nem derült ki, mi volt a hatása annak az értékváltoztatásnak.)

Ja, biztos mindenki ismeri, de én véletlenül vettem észre a lehetőséget: a parancssorba pl. 'prince.exe 5 megahit'-et írva az 5-dik szintről kezdődik a játék (nincs intro sem). A prince 2 megahit a 2-es pályát indítja, előtte a kódellenőrző pályával, ha az nincs kiiktatva a prince.exe-ben.