LtGlove Creative Commons License 2000.02.09 0 0 136
Na, hogy oldjuk a pangási hangulatot és mivel van egy kis időm is nekilátok irogatni:

Lentebb írtam, hogy kipattant egy hülye ötlet a fejemből csak nem volt időm még leírni, most viszont, hogy van időm leírom. Az ötlet onnan jött, hogy eszembe jutott milyen gondjai voltak Gene Roddenberry-nek amikor elkezdték a Star Trek-et, ugyanis nem volt túl nagy igény az ilyen típusú sci-fi-re. Akkor még fénykorukat élték a "jöttek a gonosz marslakók és megtámadták a Földet, de jött a bátor legény és lenyomta őket" típusú filmek. Akkoriban űrhajót nem tudtak elképzelni csak rakétaként és ekkor jönn egy manusz olyan "hülyeséggel", hogy az űrhajónak legyen egy henger alaku teste, ez összekötve egy tányérrésszel és a két oldalsó hajtóművel. Ja és nem az idegenek jönnek a Földre hanem mi megyünk hozzájuk. Ez akkor nagy hülyeségnek hatott, de Roddenberry úgy magyarázta el a TV társaságoknak, hogy ez tulajdonképpen "űr-western" és mivel akkoriban a western szintén népszerű volt, sikerül műsorra tűzni. Ekkor még nem volt sikere a sorozatnak, de elkezdett kialakulni a nézőközönsége, majd miután még kétszer leadták az összes TOS részt nőtte ki magát kultusszá.
Az én ötletem hasonló csak átültetve napjainkban, magyar igényeknek megfelelően. Mi is Magyarországon a vezető termék a TV csatornák széles, ám túlzottan hasonló palettáján ? Hát mi más, mint a szappanoperák. Namost egy kis ( nagy ) túlzással nevezhetnénk a Star Trek-et sci-fi szappanoperának és rávenni az RTL-t vagy tv2-t, hogy adjanak ilyen szappanoperákat is. Ha egy ilyen kompromisszumon múlna a dolog szerintem a legtöbb ST rajongó "boldogan" sőt "újjongva" vállalná, hogy kedvenc sorozata szappanoperává "degradálodott" vala. De tényleg ha csak ezen múlna, 2-3 éven belül 5-6 millió magyar Star Trek rajongó lenne. De ez nem olyan egyszerű (-__-)