Ha az afrmokusok kibirtak parszaz ev angol, francia megy spanyol gyarmatositast, a kinai segelyeket is elviselik majd. Raadasul a kinaiak nem is gyilkolasszak oket es nem viszik rabszolganak az usaba.
(Kina nem oszt "segelyek"-et, honnan vetted Te ezt a segelyosztast?)
En eddig ugy tudtam hogy az europaiak vittek Afrikabol a rabszolgakat anno az amerikai kontinensre, de ujabban en mindig tanulok valami egeszen ujjat.
Kina mashonnan vitte az un rabszolgait, es belül is volt rabszolgasag, Kinaban is volt olyan rendzser, hogy egy ember egy masiknak a tulajdona volt.
PS.: eppen most lattam egy cikksorozatot a SPON-ban, nagyon meg nem mentem utanna, meg meg nem olvastam magam a cikksorozatba bele, de kiderült hogy Kinaban mennyi embert tartanak zart atnevelö taborokban, ma, 2022. majusaban is, ahol un kinzoszekek, meg kivegzesek, meg Sturmgewehrrel valo lövesekre lövesi parancsok napirenden vannak.
Most hogy ez ismert lett, Nemetorszag ugy nez ki hogy a gazdasagi kapcsolatait Kinaval felül fogja vizsgalni, amit en a magam reszeröl tamogatok.
https://www.spiegel.de/ausland/xinjiang-police-files-annalena-baerbock-fordert-aufklaerung-von-china-....