Dr.W.Gy. Creative Commons License 2000.02.09 0 0 188
Az, hogy nem kötelező előadásra járni, megzavarja a hallgatót. általában a hallgatók nagy része nem tudja felmérni, mire képes, mit képes megtanulni és honnan. Én se jártam villanytanra meg matek előadásra se, mert a vizsgán a gyakorlaton elhangzó feladatmegoldások voltak. Nagyon rosszul van megcsinálva ez (2 előadás+1 gyakorlat) az EVTSZ-nek ezt kéne észrevennie.
A legrosszabb az Elektronika volt, sose buktam meg, de ez nem az MHT érdeme, mert ők nagyon rosszul csinálják. Semmi gyakorlat, a vizsga meg csak példa szinte.
Azt nagyon gyűlöltem az egyetemen, mikor az előadások alapján megértettem az anyagot, a kiadott jegyzetből értettem, tudtam mindent, de levizsgázni még is nehéz volt, mert a vizsgának semmi köze nem volt az ott elhangzottakhoz. Erre tipikusan jó példa a Fizika3, az Elektronika 1-3, Kódelméletből és Digitből is kevés a példamegoldás. Sajnos ez nagyon jellemző az egyetemre.
A nagy baj az, hogy azok, akik nem tudják felmérni magukat, kibuknak és az egyetemet hibáztatják érte. Holott esetleg az előadásra bejárás, a több tanulás, gyakorlás, segítségkérés megoldotta volna a nem tudásukat. Én az egyetem hibáját ott érzem, hogy a tananyag felépítése és leadási módja sokszor (főleg az alaptárgyaknál) a tömeges létszám miatt nem jó. Felesleges és érthetetlen dolog kerül fel a táblára, kevés és túl könnyű példák oldódnak meg a ZH-hoz képest, unalmasak az előadások és rendkívül kis hatásfokú az iskolában eltöltött idő a vizsgajegyhez képest.