Törölt nick Creative Commons License 2000.02.08 0 0 184
Na, itt azért sántít valami. A szabad tanárválasztás a tárgyak nagy részében csak elvi lehetőség. Választhat a hallgató egy tanárból. És az is igaz, hogy vannak tanárok, akiknek tényleg nem érdemes bejárni az előadására, mert a stílusa, és/vagy a felkészültsége miatt képtelenség koncentrálni, illetve összefüggéseiben meglátni a tárgy tartalmát. Ilyen van. De azt hiszem, ez a kérdés elvi, általában nem azon bukik meg a hallgató, hogy nem járt be, de amúgy szorgalmasan készült. Én nem mondom, hogy mindenki tanuljon végig az egész félév során, mint a kisangyal, mert erre erkölcsi alapom sem lehetne (én sem arról voltam híres), de mert ezt ép ésszel nem is lehet. Az egyetem további nagyon nagy tanítása annak az érzéknek a megdolgoztatása, hogy egy nagy adag információból a lényeget ki tudjuk szűrni. Van, akinek ez sikerül, van akinek nem, mert nincs hozzá jó érzéke.
Azt viszont aláírom, hogy a folyamatos készülés, és az előadásokra bejárás (már ha jól tud valaki jegyzetelni) csökkenti az elvágódás rizikóját. De nem csodaszer, mint ahogy nem feltétlen lecsúszás a laza élet sem.
Előzmény: Dr.W.Gy. (182)