A 14. nap mérkőzéseiről az volt az első benyomásom, hogy "marha jó küzdelmek voltak". Általában 2-4 kiemelkedően jó meccs szokott
előfordulni fordulónként, ma meg legalább 10-et is fel tudnék sorolni (főként a makuuchi alsó házában). Szerintem ma is volt egy
vitatható monoii, mégpedig a Wakamotoharu meccsen, ahol Utchari-val győzött. A helyzet az, hogy aki egy utchari-t csinál, az szerintem
mindenféle kedvezményt és elismerést megérdemel, viszont számomra nem volt tiszta a győzelme.
Furcsa ellentmondásban állok önmagammal. Egyrészt - szubjektiven- Wakamotoharu teljesen megérdemelte, másfelől meg nem volt
igazságos. Kb egyszerre értek talajt (legalábbis Kintamayama összefoglalójában), tehát a korrekt egy újra-meccs lett volna.
Nem értem , mikor jogos az új meccs és mikor nem.
Takanosho 11 győzelemnél tart, és habár ma jó volt, a szumo-t, a birkózást Kiribayama mutatta be. Takanosho szintelenül
csak azt az 1 dolgot csinálta, amihez ért, nem volt benne fifika, ezzel szemben Kiribayama birkózott, tanulhatna tőle.
Azt hiszem TERU - megérdemelten - megszerzi a torna győzelmet, bár nem mutatott kiugrót. Shodai megint csalódást okozott,
igazán megmutathatta volna a yokozuna ellen, hogy azért még ő is valaki. Nem mutatott mást, csak egy nagy büdös semmit. Kár.