dave_dömper Creative Commons License 2022.05.19 0 1 7065

Shodai-nak ma is pofátlan nagy "hátszele volt a székbírók jóvoltából, mert annyival előbb hempergett a

porban, mint Tobizaru, hohy egy kilométerről szabad szemmel is megállapítható volt, hogy nehéz lesz őt nemhogy győztesnek, de még egy újrajátszásra is méltónak kihozni. Egy monoii-t követően a szébíírók csapatának még ez is sikerült. Ez már hovatovább a szégyen - kategoria.

Ma is volt a csarnok úri közönsége részéről némi fütyörészés a Mitakeumi - Abi meccset követően. Miután

ez egy új jelenség számomra, nem tudom eldönteni, hogy ez a tetszés, vagy éppen a nem - tetszés jele. Elnézve az Ozeki igen bátor és harcos megmozdulását, még ez utóbbin sem tudnék igazán csodálkozni. Szigorúan véve, egyszerűen elszaladt  a felé közelítő Sekiwake útjából. Csak hagyják már békén....

Ura viszont ma igazán nagyot és látványosat alakított, még-ha egyszer, éppen tőle technikailag máshoz-többhöz vagyunk szokva. Vert helyzetéből fel tudott állni és teljesen megérdemelten verte Takakeisho-t, beteljesítve ezzel az Ozeki-k mai, egészen szégyenletes napját (beleértve Shodai és a székbírók együttes -parádés cirkuszi mutatványát).

Az igazság kedvéért azért nem kell feledni, hogy a székbírók ennek a meccsnek a végén is megpróbáltak valamit, (monoii), de szerencsére nem volt merszük újrajátszást se ítélni. Azért felettébb kíváncsi lettem

volna hogy mi szabadult volna el a csarnokban, he éppen a Shorai meccs után még itt is bepróbálkoztak

volna valami ahhoz hasonlóval. Igazán szeretnék már látni valami ilyesmiből kipattanó méretes botrányt

de azért tisztában vagyok azzal is, hogy épp ezek a sportszerető japán nézők nemigen hajlanának ilyen -

fajta negatív tetszésnyilvánításra. Legalábbis példát még nem láttam erre. Így végtére nyerhetett Ura és

az igazság.

Nagy meccset hozott a Yokozuna és a "Haru Yusho" - közötti összecsapás. Wakatakakage szinte mindent bedobott és - szerintem - végül is ezzel vesztette el az esélyét a győzelemre. Azzal, hogy ki-erőszakolta,

hogy mindkét kézzel belekapaszkodjon Terunofuji övébe és erről azután nem volt hajlandó leszállni. Ezzel egyszermind lezárta a saját lehetőségeit egy gyorsabb, techniaki jellegű megoldás irányába és egyszer -

s-mind felkínálta a lehetőséget a Yokozuna számára a statikus, "toronydaru" módszer alkalmazására. Ezt

az így felkínált lehetőséget Terunofuji haladéktalanul felismerte, meg is ragadta és ki is használta. Ez, így végrehajtva látványos és szép megoldássá nőtte ki magát. A nap méltó befejezése volt az Ozeki szégyen

folt után.