Törölt nick Creative Commons License 2000.02.08 0 0 177
Hallottam már olyanról, hogy hallgatói panaszok kapcsán letiltottak egy tanárt a vizsgáztatásról.
Valaki említette az OHV-t, másvalaki pedig lefikázta, hogy az komolytalan. Namármost, ha a hallgatók nem veszik komolyan, akkor tényleg semmi haszna, de akkor azt a hallgatók megérdemlik. Ahol viszont nincs teljes apátia a hallgatók között (érdekes módon pont a BME-n tapasztaltam jó közösségeket a karokon belül), ott leugatják azt, aki nem veszi komolyan, és rendesen megcsinálják. És arra nem lehet nem odafigyelni, arra vannak szabályok, hogy ki kell hirdetni, és így tovább. És kemény dolgok is belekerülnek, és ha valakit rendszeresen és sokan lehúznak, mert kretén a vizsgákon, akkor ott valami van, és lesz is, mert azt nem lehet kikerülni.
Továbbá erős eszköz lehet a Hallgatói Önkormányzat, amit ugyan lehet fikázni, de azt könnyebb, mint csinálni (tehát dolgozni benne). Roppantul figyelni kell, politikusnak kell lenni, a célok elérése érdekében engedményeket tenni az intézményi vezetés felé, felvállalni feladatokat, de mindenképp komoly partnernek mutatkozni. Sok helyen alkalmatlanok erre a hallgatói képviselők, egész pontosan, erre alkalmatlanokat választanak be. Érdekes módon a BME-n épphogy nagyon erős a hallgatói képviselet, és itt most a kari képviseletekre gondolok, azok foglalkoznak közvetlenül hallgatókkal és tanulmányi kérdésekkel. Szóval nem értem ezt a nagy bicskanyitogatós hangulatot a BME-vel kapcsolatban, nem nyúzzák ott elevenen az embereket, legalábbis nem jobban, mint máshol.
Egy biztos: Ha csak nyafognak a hallgatók, akkor semmi változás nem lesz. De ha összefog pl. egy tankör, és írnak egy levelet az illető kretén felettesének, továbbá a rektornak, stb., akkor már lehet valami eredményt elérni.
Majd elfelejtettem, létezik nemrég óta egy oktatási ombudsman is, ha nem lehetett volna eddig eléggé magas helyen panaszkodni.
És ez is egy olyan pont, ahol az egyetem az életre tanít, mert itt meg fogni kell magad és harcolni az igazadért, ahogy az mindenütt működik. Ha nem teszed meg, megszívod.

Én is úgy vélem, hogy azért ugranak, mert jó magas a Schönherz. Onnan tutti az eredmény, egy négy emeletesből kiugorva még jó eséllyel nyomorékan túlélheti, ami nem jó, ugyebár.

Előzmény: stewe (176)