Énekek éneke 3. fejezet
( 1-5, 6-7, 9-10,) ( 2022. 3.21. )
1 Éjszaka ágyamban kerestem, akit szeret a lelkem. De hiába kerestem, nem találtam. 2 „Azért hát fölkelek, bejárom a várost, keresem a tereken és az utcákon, akit szeret a lelkem.” Hiába kerestem, nem találtam! 3 Találkoztam az őrökkel, akik a várost járták. „Nem láttátok, akit szeret a lelkem?” 4 Alig mentem tovább, otthagyva őket, megtaláltam, akit szeret a lelkem. Belekapaszkodtam, és nem engedem el, amíg be nem viszem anyámnak házába, annak szobájába, ki méhében hordozott.
A HARMADIK ÉNEK
5 Jeruzsálem lányai, kérlek benneteket, a gazellákra s a mezők szarvasára, ne zavarjátok meg a szerelmemet, s föl ne ébresszétek, amíg nem akarja! * rész 2,7. 8,4.
A KAR
6 Ki az ott, aki a puszta felől erre tart, mint füstnek oszlopa? Mirhának és tömjénnek illata árad körülötte, és mindenféle különleges fűszeré. * rész 8,5. 7 Nézzétek, Salamon gyaloghintója! Hatvan hős van körülötte, Izraelnek legjava. 9 Trónust építtetett magának Salamon király, a Libanon fáiból. 10 Az oszlopokat ezüstből csináltatta, a támláját aranyból, az ülését meg bíborból, középütt ébenfa betéttel.