Olvasgatom ezt a topicot, s nem értem.
Ha mindez igy van, s külso okok miatt van minden úgy, ahogy, akkor fel kell tegyem a kérdést :
Miért csak a villamoshallgatók ugranak vizsgaidoszakkor ?
A Bolyaisok, vagy a Kandósok, miért nem, ott is sok a fiú, ott is volt Bokros csomag, de mégse hullanak, mint a legyek..
Egyébként, BME-s oktatói kar, tudjátok, hogy a szivatás már a gólyatáborban indul ?
(Hogy konkrét példát mondjak, téglát kell vinni beléponek, s aki nem hoz, azt visszagyalogoltatják a faluba, hogy lopjon téglát, s jól szórakoznak közben ? Aki ezt mesélte, szervezo volt, büszkén mesélte, nem is értette, mi a bajom ezzel..)
Volt már valamelyiktek a kollégiumban, s látta, hogy a Schönherzbe a bejelentkezés hogy történik ?
Hogy elofordul, hogy a kevésbé szivatós tanárhoz bejelentkeznek, s aztán a férohelyet pénzért próbálják értékesíteni?
Hogy milyen bruszt folyik a kollégiumban a
bennmaradásért ?
Miért gondoljátok, hogy a közgázra csak olyanok mennek, akik baromira elhivatottak a szakma iránt ? (hogy a tanárképzokrol ne is beszéljek...)
Miért nem téma ez a "hulljon a férgese", máshol ?
A világ legkényelmesebb dolga megmagyarázni saját magadnak, hogy nem tehetsz róla, én azonban azt látom, hogy ezek a gyerekek kegyetlenül magukra vannak hagyva, anélkül, hogy valaki rájuk nézne idonként.
Kinek a felelossége a hallgatókkal való törodés, pl ?
Csinálnak valamit a nevelotanárok, vagy a tankörvezetok ?
Vagy ezek csak üres titulusok ?
Az, hogy ezeket a 18-20 éves kölyköket nem lehet egy csordába összeterelni, s magukra hagyni, ez már ki kellett volna, hogy derüljön mindenki számára.
Már csak arra leszek kíváncsi, hány kölöknek kell még ahhoz meghalnia, hogy az egyetem végre megmozduljon, s tegyen valamit végre.....