Empok Nor Creative Commons License 2022.05.12 -2 1 23902

Strange New Worlds:

Volt vele millió kis probléma, vannak olyan elemek, amik nem igazán illettek ide. A ST világ szabályai itt sem érvényesültek maradéktalanul, pl. szerintem a vulkániak csók helyett csak az ujjaikat kellene, hogy érintsék.

DE Azt kell mondanom, hogy a történet alapjaiban legalább egy Star Trek-es történet volt. Persze, semmi új, egyedi vagy érdekes nem volt benne, faék egyszerű történet, de a szellemiség, a mondanivaló a régi Star Trekek béke-párti humanizmusának abszolút megfelelő volt. Végre! Ezt legalább sikerült eltalálni. Emellett a hajó kinézete is olyan volt, ami modern, de azért mégis hű a TOS időszakhoz. A karakterek között volt pár totálisan érdektelen, de voltak érdekesebbek is, akik végre nem egy lakókocsiban szívtak füvet vagy kényszerzubbonyban sikítoztak a ST jövőjében, emellett pedig, egyenlőre legalábbis ebben a részben nem attól erős nő egy erős nő, hogy bőrkabátban, arrogáns stílusban leckéztet meg egy férfit.

Szóval szerintem ez egy nem túl emlékezetes, "biztonsági" történet, de legalább nem rohad ki a nyelvem a számból, ha azt mondom erre, hogy ez egy Star Trek.

Az animációs sorozatokat nem néztem végig még, de a többiről azt tudom mondani, hogy ez a sorozat eddig még okés, a Discovery elég gyenge és idegesítő, a Picard viszont egy agypusztító katasztrófa. Toronymagasan a Picard a legrosszabb mind közül, ami a történetet illeti. És nem tudom, hogy ez a sorozat milyen lesz 1 évad után, nem vagyok túl optimista, mivel ugyanazok az emberek dolgoznak ezen a sorozaton is, de ha legalább ezen a szinten megmaradnak, akkor legalább elmondhatjuk, hogy maradt valami a régi ST univerzumból ma is.