"engem sem szopattak, amikor itt végeztem"
Kedves halihó,
Feltételezem, hogy a jó tanulók közé tartoztál, ha bennmaradtál az egyetemen. Az ilyen szivatások nem a jó tanulókkal folynak, az átlagos, a tömegbol nem kiemelkedo egyének a veszélyeztettek.
"Másrészt senkitől se hallottam a kollegák közül, hogy szórakozna a diákokkal."
???? Ezt nem értem. Ki az, aki ilyet mondana saját magáról ? Egyébként aki ilyen, az általában ideológiát gyárt magának a tevékenységéhez..
A hallgatói önkormányzatok tevékenységével kapcsolatban keves az ismeretem, nem tudok vitatkozni. Pusztán annyit hallottam róluk, hogy eros a klikkszellem már a diákok között is, meghogy a személyes véleményem az, nem tehetok felelossé a kevés gyakorlati óráért, illetve az egyetem felvételi rendjéért.
Ami a szopatások megszüntetését illeti : egyvalaki felelos az ilyesmiért : a tanszékvezeto.
A jogorvoslat, amit említettél, csak névleges, ha érdemi eredményt nem lehet elérni. A felhozott példám egyébként valós eset. Ráadásul nem is a hagyományosan szivatós tanszékek közül történt valamelyiken. Én az egészben azon döbbentem meg, hogy a diákok szerint ez "normális".
"A baj az -ezzel egyetértek - hogy nem helyettesíti az egész oktatási folyamatot, ha csak dolgozik egy hallgató, még akkor se, ha többé -kevésbé mérnöki munkát végez."
Ezt itt a hallgatók bedolgozásáról írtad.
A baj az, hogy a tanszékeken csak a hallgatók egy töredéke dolgozik, s az mindenesetre eléggé beszédes, hogy egy szót se ejtettél azokról a diákokról, akik egyik tanszékre sem dolgoznak be. Ovelük mi legyen ? Feltételezem, ráadásul, hogy ok vannak többen.
Hát persze, hogy sok hallgatót ismersz. De vajon oszinték-e hozzád ? S ismered-e a szürke tömeget is, vagy csak azokat, akik valamivel felkeltették a figyelmedet ?
"Különben bizonyos értelemben tényleg messze kerültünk szegény BP halálától. Én engedelmetekkel, akkor is nagyon sajnálom őt."
Messze bizony. És sajnálattal tudatom veled, hogy az, hogy sajnálod a halálát, édeskevés. Talán bizony tenni kéne már valamit, hogy hasonló esetek ne forduljanak elo. Sajnálom, hogy ezeket Ti kaptátok, valamennyien a nyakatokba, valószínuleg érdemtelenül, hiszen feltételezem az igazi felelosök bele se olvasnak ebbe a vitába.