Dr.W.Gy. Creative Commons License 2000.02.06 0 0 101
Na sorban.

lujza!

Sok mindenben igazad van. 5 éves pályafutásom alatt rengeteg alkalmatlan és csak pár remek oktatóval találkoztam, akinek a tudása és a tudásátadási képessége is meg volt (függetlenül a számonkéréstől). Sajnos a "seggelős jogászstílus" manapság nagyon divat, a hallgatók háborognak, ha valamelyik vizsgán gondolkozni kell, nem pedig puskából vagy memóriából megírni.
Sajnos az alapozó tárgyak nagyon fontosak de a szelekció eszközeivé váltak. A villanytan, a digit, a programozás nagyon fontos. De ezeket nem tanítják meg, elsikkad a szivatás (integrál egyenletek) mögött a _lényeg_. Nagyon jó példa erre az elektronika három féléve, ahol az embernek fejből kell köpnie az Ebers-Moll egyenleteket, de a mai napig nem tudom, hogy működik a tranzisztor egy kapcsolásban, vagy mi az a munkapont. Mert nem tanítják meg. Életem nagy targédiája, hogy a Pap-Zoltai-féle Elektronikára nem járhattam. Ők ketten magasan a legjobbak között vannak (például).
Az EVTSZ meg ahelyett, hogy megtanítaná az elméleti villamoságtant (amit később úgyis meg kell tanulnunk magunktól...) hanem a vizsgákon a girátor egyenleteket kérdezik. Viszont azt be lehet seggelni.

Egyébként örülök, hogy mire az én laboromhoz kerülnek a hallgatók már ötödévesek, és nem kell bvelük "hivatalból" úgy bánni, ahogy az EVTSZ-en kiosztották előre (Szegény Ferencz Orsi, az egyetlen volt, akit nem sikerült elrontaniuk)

haliho!

Szerintem a cinikus stílusom mögött van az igazság, és amiben egyet is értünk. Az az ember, aki kiugrott és meghalt, nem az egyetem miatt ugrott ki, az az utolsó csepp volt csak, ahogy Maud nagyon jól leírta. Én elvonatkoztattam a dolgotól, mert részben az egyetemnek is meg vana feladata, de nem az, hogy a "gyengék", depressziósok, és nem elég kvalifikáltak lelkét ápolja a huszadik vizsgán. A "hulljon a férgese" is általánosítás, de te is ott dolgozol, láthatod a színvonal napi esését, és tudod, hogy akit harmadik évben vágnak ki, az tényleg nem oda való. (ráadásul csak a szakirányválasztással csúszott volna).
Ha pedig a felvételi olyan, hogy mindneki bekerülhet és majd ott szelektálunk, pláne ne lázadjon senki. Te is látod, hogy milyen gyenge képességűek kerülnek be a nevenincs gimikből pontszámmal meg nyelvvizsgával. Ez nem helyes. De hogy valaki ezen háborog, holott a felvételit se tudta volna megírni, az túlzás. Függetlenül az öngyilkosságtól, csak ez mégjobban felbosszant.
Valóban nehezen tudom átérezni minden öngyilkos lelkét és az űrt, amit hagy, pláne ha ilyen miatt teszi meg.

Lófejköd!

Nem a jobbat választottam ki. Te nem látod a visszáságot abban, hogy valaki büszke arra, hogy az autó elé ugrott??? Büszke arra, hogy ő képes lett volna öngyilkos lenni? Na ne má'...BigPig meg nem jött vissza, hanem nem sikerült neki. Képzeld hányan gondolták még meg magukat a hídról félúton.
Egyébként nehogy azt hidd, nekem nem mondták többen is, hogy nem vagyok odavaló. Hallottam programozásból, hallottam egyszer fizikából, meg terekből is, sőt digitből is. De csakazértis megtanultam és levizsgáztam.
A "nosztalgia" nem nosztalgia volt, hanem az "oktatók védelme" egy kicsit. Nézd, én is ott ültem a valszám vizsgán, ahol számológép nélkül kellett megcsinálni mindent, és az meber ha tudta, rájött, hogy nem is kell hozzá. Akkor a halálba kivántam mindegyiket, és noha most is azt mondom, hogy ott túlzott a szigor néha, de meg lehet csinálni. És nem a Vetier-t kell bántani, hanem elolvasni a jó jegyzetét és megtanulni a valszámot (aztán elfelejteni a 80%-át).

netizen!

Én is írtam felvételit, pedig pontszám alapján bekerültem volna. Nem elvből, hanem mert úgy gondoltam, hogy annyit írok, hogy villanyos legyek, de megpróbálok annyit írni, hogy infós. Nem sikerült, és azt vontam le, hogy akkor belőlem úgyse lett volna infós. Nem is. Villamosmérnök is néha csak nehezen. Azóta nem bánom, sőt, örülök hogy így lett.

csokis2.
Úgy van biza.