Az hogy valaki depresszív alakat, arról nem az egyetem tehet, azt meg végképp nem lehet elvárni hogy a depressziv alkatokat kegyelem2-ssel átengedjék. Habár jóanyám áltisk pedagógus volt, ahol 1bizonyos etnikumhoz tartozó kisdiákjának édesapukája megfenyegette jóanyámat, hogy felakasztja ha a kölök megbukik. Utna meg az volt témán, hogy kedves alsós kollegák ne buktassunk, mert akkor elviszi a szülő a geyereket és igy elesünk a fejpénztől. Apropó fejpénz! szerintem itt is ez a hunyó! BME-VIK felvesz 400 gólyát és utánuk dő a lé ezerrel. Ők nagyon jól tudják, hogy kapacuk valójában 100-150 főre van, igy ők tudják hogy csak ennyi maradhat. Szerintem BP észlelete azt, hogy leveri a lécet csak túl későn.
Ezért volt jó a felvételi: Láttad hogy itt ez lesy 5 éven át minden félévben. Másrészt megszabta azt a tudásanyagot a felvételi ami szükséges ahhoz, hogy egyáltalán megértsd az egyetemen oktatott tárgyakat az első pár félévben. Ha a felvételikor leverted a lécet, akkor nagy valószínűséggel te nem voltál az egyetemre való, elvéreztél volna valamelyik félévben. (Voltak olyan kollegák akik 2-3 hó-rukk után nagynehezen vették a felvételit, de befejezni az egyetemet csak mintegy 15-20%-uk tudta).
A felvételi arra való, hogy megvédje mindkét felet a szükségtalan csalódásoktól IMHO.Az intézményt megvédi a kegyetlen "humánpolitika gyakorlásától" mig az egyént attól, hogy valami olyasmit eröltessen 2-3 évig tök fölöslegesen amire a képességei alkalmatlanná teszik...
És ha lett volna felvételi akkor BP kénytelen lett volna szakmát tanulni vagy elmenni pl rencergazdának valahova, ahol a képeséggeinek megfelelő munkát végeztheti...