netizen Creative Commons License 2000.02.05 0 0 76
Az EVTSZ vizsgái korrektek és kiszámíthatóak voltak, mindig is. Tudtad előre hogy 1 feladatban elkövetett bizonyos hiba hány %-nyi veszteség, az EVTSZ-nek nagyon korrekt példatára volt, továbbá az oktatók a vizsga előtti héten mindig tarottak tréninget egy olyan feladatsorral, ami a viszgán is lesz. A Pontozási rendszerre és a példasor stilusára ráérezhettél a kis ZH-k alatt! Ráadásul ebből minden második héten volt, tehát tréningben is voltál, ha bejártál gyakorlatra. Az EVTSZ alkalmazott matematikát oktatott, prompt követelményrendszerrel, megoldható példasorral. Ha ugy tetszik IQ tesztek voltak, bizonyos szempontból. Én magamat átlagos képességűnek tartom, ezt Werner Zsolt is alátámaszthatja, ennek elllenére nem 1x képes voltam HÁRE viszgasort 80%-ra megoldani. HÁRE-ből 1x buktam, dec 20-án 3. félévben de az azért volt, mert meg akartam sporolni 1 hét tanulást...
A Másik véglet a Vetier András féle valszám volt, aki azt játszotta, hogy bedobott 1 90 perc alatt megoldhatatatlan példasort, mondjuk objetív pontozással az évfolyam által elért pontszámokra ilessztett 1 normális eloszlást és ez alapján pontozott. Tehát amikor bementél vizsgázni, a gyanitottan elért pontszámod nem mondott semmit. HÁRE esetén 1 idő után már biztos lehettél abban, hogy megvan a 2-es... Na ez sokkal nagyob szivatás...

BTW aki a Legendary Dér Tanár Úrnál (fizika) nem vizsgázott, az csak lapuljon. Az öregnek az volt a szokása, hogy elötte volt a butella hogy töltse magába a gyorsítót... és miközben adtad elő a tételt, belekötött a pongyolább megfogalmazásaidba valami iszonytatóan trágár modon (kocsis) és üvöltve, szal jó eséllyel zavart bele az egész produktumodba és a mikor elállt a szavad akkor kijelentette, hogy hát te faszikám bizony lósegget se tudsz és akkora karót irt be hogy átlógott a leckekönyvben a szomszédos 2 rubikába. Na ehhez képest, az Elméletileg Villamosság Tanszék gárdája egy humanista és emberbarát csapat, IMHO

Amit ebben a srácban nem értek, az az, hogyha számára lelki trauma a bukás, akkor hogy tud nekimenni 1 vizsgának olyan hozzáállással, hogy "nem tudok semmit". Másrészt meg a HÁRE az én időmben még 2 részből állt 30 perc gyorsteszt és utána 2 nagypélda. Ha a 30-perc úgy érezted, hogy nem sikerült minden következmény nélkül azt mondtad, hogy nem adod be és visszakaptad a leckekönyved...

Előzmény: CaNNa (75)