Laci Creative Commons License 2000.02.04 0 0 63
Még emlékszem, amikor késő ősszel búsan bandukoltam lefelé egyik barátommal a szépvölgyi úton, mert egy "jó balhé" miatt (amiből később rendőrségi ügy lett) kivágtak az Erősáramú Szakközép iskolábólból (mint később kiderült, állítólag az osztályfőnököm akarta, bár ő azt mondta mellettünk ált). Az tárgyaláson persze semmit nem kaptam, csak valami bírósági figyelmeztetést vagy mit.

Akkor azt hittem, hogy nesze neked. Itt vagy egy családban ahol már mindenki diplomás a környezetetben, te pedig itt vagy 8 általánossal. Annyira el voltam keseredve, hogy a barátommal sem mentem el megünnepelni a szülinapját (ami pont az nap volt amikor kivágtak minket!)

Hát, azóta áldom azt a napot, mert bekerültem egy normális iskolába (alapítványi gimnázium), ahol felhoztak arra a szintre, ahol tartanom kellett volna (mert a szakközépben a tanítás színvonala -a szaktárgyakat kivéve- pocsék volt), és így sikerült bekerülnöm, és elvégeznem egy normál főiskolát, ráadásul úgy, hogy több tárgyból is évfolyam első voltam. (egyébként én is gondolkoztam a Műegyetemen, de a fizika oktatás nem volt olyan színvonalú, hogy esélyem lett volna oda bejutni).

Szóval a cselekedettel én sem értek egyet.

Az ügyben viszont lehet, hogy tenni kéne valamit, hogy azokat a tanárokat akik l'art pour l'art kivágnak embereket, pedig egyáltalán nincs értelme valaminek az ismeretét olyan fokon számonkérni (pláne ha nem tanítják meg úgy: 90%-os bukási arány az nem a tanulók hibája!), szóval őket is helyre kéne tenni egy kicsit.

Az látszik, hogy a srác nem gondolta meg nagyon, hogy mit csinál, mert ezzel senkinek sem lett jobb, még a tanárnak sem lett rosszabb.