TMW Creative Commons License 2000.02.04 0 0 466
Szia Adamskij!

Elorebocsatom, hogy nem akartalak megbantani - remelem nem is tettem- es az egesz vitat pont a zenekarok erdekeben kezdemenyeztem. Te nem valaszoltal konkretan az en felteveseimre, en viszont megtennem ezt. Most tehat reagalnek azokra a dolgokra, amiket (458) bekezdeseiben irtal.

1. kit hanyan ismernek- nem a zene donti el, ez sajnos igaz. A "kezdo" minositest pedig nem a zenekar korara, eddigi sikereire, vagy ismertsegere, hanem zenei szinvonalara hasznaltam.
A kozonseg viszont -sajnos vagy hala istennek- eleg kemenyen itelkezik. Nezd meg, hogy hanyan gyulnek ossze egy-egy nyari rockfesztivalon, hanyan nezik meg a "fo" zenekarokat (elso es masodelvonalbeli bandak), es hanyan kivancsiak a kornyek -a fellepest ingyen vallalo- kezdo bandaira. Na mar most, ha ezek kerulnek tulsulyba, az viszont a zenei minoseg rovasara megy.

2. en felhaboritonak tartom, ha valaki meghiv Titeket, aztan pedig nem fizeti ki a megbeszelt ga'zsitokat. Tudod nagyon sok zenekar mogott semmilyen anyagi hatter sem all -a tagok meg tanulnak pl, es nincs egy tehetos szulo se a hatterben- nekik meg egy normalis hangszer megvasarlasa is tavoli illuzio, nem beszelve arrol, hogy a videki koncertjeiket finanszirozzak. egyet-kettot meg lehetne, de mindet?! hany koncertet tud adni egy olyan zenekar, aki mindenhova ingyen megy?! az a zenei minosegtol fugg?!

3. ha ez tenyleg igy van, akkor az nagyon orvendetes

4. legyen ez valasz turpi-nak is: Eppen az a baj, hogy a lemezszerzodessel rendelkezo bandak SEM kapnak gazsit, peldakat is hoztam ra boven. Es hogy ez hosszutavon hova vezet, lasd Kalapacs Jozsi. En mindenesetre nagyon sajnalom azt, ami vele, es az Omennal tortent.

5. Igen. Ezert van az, hogy azt elfogadom, hogy, ha egy videki kis klub meghiv valakit, es ott 50 lelkes rocker van osszesen, az a klub nem kepes gazsit fizetni. De megegyszer mondom: a komoly bevetelt hozo nagy fesztivalok igenis ne szarakodjanak azzal, hogy zenekaronkent 5 ember jegybevetelet a gazsira koltsek.

udv: TMW