Törölt nick Creative Commons License 2022.05.02 0 0 211

Dehogynem fog. A telefon prediktív ajánlása rakás igekötős szót is simán szétszed, mert nem ismeri fel. Akinek automata javításon van, annak szét is szedi kérdés nélkül. De aki amúgy is bizonytalan a helyesírásában meg el is fogadja az ellenőrzést, ezért szaporodtak meg netszerte a különírások, pl. ki mentem, el kötöttem stb.

Nekem annyi helyesírásom van, ahány gépről jövök. A legjobb laptopon, mert ezen spontán gépelek ezerrel, és az átlagosnál valamivel jobb a helyesírásom. Telefonról valamiért szórom a felesleges vesszőket, mert túl kicsi a képernyője és nem egyeztetek rendesen ragokat, mert ezerszer változtatom meg a mondatot pötyögés közben. Plusz az egymás melletti betűknél az elütések i-o-u, m-n-b. Az új tabletnél meg ha a billentyűzetet használom, azon hiperérzékeny az L-betű, úgyhogy random szavakban duplán bennmarad, mert nem veszem észre. Ha a tollal írok, akkor meg tele lesz oda nem illő szavakkal, mint az előbb, mert még szoknia kell a kézírásomat a szövegfelismerőnek, és ha sietek, nem figyelek. Meg sose olvasom el küldés előtt, amit írtam.

Előzmény: Wic (199)