Nekem is Fieldmann FZS 2050-E elektromos fűkaszám is van. Elég erős, a késsel térdmagasságú gazt kaszáltam vele tegnap 2 óra folyamatos üzemben. A motornak jó a hűtése, szinten épphogy csak langyos volt, a szöghajtás jobban melegszik. Kétszer álltam meg, mindkétszer feltekert egy rongyot és megszorult és búgott.
Második éve lesz nálam. Erővel nincs gond.
3-as damillal viszont majdnem leégettem, azzal is egész jól lehetett dolgozni de sütött a motorja, szóval inkább maradok a késnél, azzal 2 óra folyamatos üzem sem gond.
Egy kínai bóvli benzinest kenterbevág az biztos.
Óriási hátránya hogy nincs kormánya csak egy kicsi fogantyúja és a hevederénél némely laptoptáska pántja is jobb minőségű. A gombot annyira nem vészes nyomni, de nagyon lefárasztja az embert hogy se normális heveder se kormány nincs hozzá.
HECHT 1445 elektromos kaszát csak azért nem vettem mert akkor nem volt mikor vásároltam. Ez már rendes kormányos és erőben is ugyanaz de az ára ahogy látom rendesen elszállt.
De erre viszont olvastam hogy gyorsan koptatja a szénkefét és hajlamos a leégésre is. Nomeg ez az aminek nagyon erősen kell nyomni a gombját.
Ez a két kasza van ami 1400W-os tehát a kissebb kínai benzinesekkel tud vetekedni.
Nekem a Fieldmann FZS 2050-E van, csak kormány meg egy jó heveder kellene hozzá. Apropó, ha már szétszedted akkor nincs egy kép esetleg a belsejéről, vagy hogy szénkefés-e a motorja vagy sem?