Sziasztok Stressz Elleni Harcosok!
Végigszaladtam a kommenteken és sok hasznos tippet találtam közöttük.
Jogosnak is érzem, hogy párat kiemeljek, mint a mozgás, gyógynövények, szaunázás használata a stressz
elleni küzdelemben, mert ezek valóban bevált mindennapi praktikák. És működnek.
A fentiek szerintem nagyon hasznosak és valóban én is tapasztalatom, hogy segítenek a mindennapokban.
Ugyanakkor - mi úgy gondolom, látom, tapasztalom - vannak bennünk olyan alapértelmezett sérülések, szorongások,
melyek ezekkel nem feloldhatók, legfeljebb csak tünetileg kezelhetők.
Miért mondom, írom, hogy tünetileg?
Hiszek abban, hogy vannak beégett mechanizmusok bennünk. Pl.: rosszul reagálunk alapból valamire, ami aztán
dugóhúzószerűen indítja a napunkat és azt érezzük, hogy egyre lejjebb visz minket kedélyállapotunk szintjén.
Tehát valami elindítja így a napodat és nem tudsz kijönni belőle, nem tudod feloldani magadat ebből a helyzetből
és azt érzed, hogy egyre rosszabb lesz.
Ehhez lehet, hogy pszichológus szakember kell, ha mély a sérülés.
De az is elképzelhető, hogy - talán meglepő, de - egy coach is tud mutatni rá egy napi rutint. Hiszem ugyanis, hogy az
önfejlesztés, személyiségfejlesztés minden emberi lélek sorsa.
https://www.horizontmentoring.hu/onfejlesztes/
És ez az egész összekapcsolható velünk, beleértve a stresszkezelés színterét is.
Általános receptet sajnos vagy tanácsot nem tudok adni stresszkezelésből, mert minden ember más.
Remélem, hogy sikerült elgondolkoztatnom az ide tévedőket és esetleg, ha önerőből nem találtok segítséget, akkor azt elértem,
hogy merjetek külső segítséget elfogadni.