"Nálad ott van a TOP3-ban, TOP5-ben." Hasonlóan érzem én is, de nem az eredményei miatt, hanem a stilusa és hozzáállása miatt.
(Úgyhogy azt sem tartom kizártnak, hogy sose lesz belőle ózeki, de mindig ott lesz a TOP5-ben.)
A TOP5-be sokszor be se sorolom az ózekiket, és nem az elért eredményük miatt, hanem a mutatott harcmodoruk miatt. Pl.
Daiesho, Ura, Hoshoryu, Kiribayama elég gyakran ott van a tornánkénti TOP5-ömben, még akkor is, ha csak éppen 8-7-et érnek el.
Egy kicsit most provokálom Tisztelt "Dave" barátunkat, a TOP 10-be nálam olyanok is bekerülhetnek, akik imádják csinálni a Henkát,
- miközben piruetteznek egyet - bár ha mást nem mutatnak fel, akkor az már nagyon nem tetszik nekem. Szerintem van amikor
szégyen máskor meg dicsőség egy ügyes henka. Néha szeretem látni a henkát, máskor meg nem. Pl. Hakuho-tól 1-szer láttam egy
emlékezete henkát, az áldozat Harumafuji volt, és a végén ő is nevetett. Ez amolyan jó kis becsapós tréfa volt.)
TERU esete kicsit szomorú előttem. Egy igazi Yokozuna szintű versenyző , de olyan birkózást mutat, amihez kell a nagy erő és a sérü-
lés mentesség. Sőt, amit csinál még a szokásosnál is sérülés-veszélyesebb (kicsit hasonlit ehhez Tochinoshin is) Mig az igazi nagyok
esetében, pl. Chiyonofuji, vagy Ashashoryu esetében mintha "nem sok vizet zavart volna" a sérülés ténye. Nem tudom, hogyan csi-
nálták, de a teljesitményükön csak annyi látszott olyankor, hogy a szokásos Yusho helyett csak amolyan 10-5 -öt értek el.
Ami a szerencsét illeti, más sportágból vett hasonlattal élve. Egy sportoló az életében lehet egyszer világbajnok némi szerencsével,
no de 5-ször? A szerencse alatt azt is értem, hogy jól sikerült a formaidőzités, és "véletlenül" élete legjobbját nyújtja, amit később
sosem sikerül megismételnie.