Törölt nick Creative Commons License 2000.02.02 0 0 40
Szia Pajzs !

Szeretettel üdvözöllek újra (grafomán, időmilliomos) köreinkben ! :-)

>>Ezt a visszatalálást és azonosulást a "tiszta (tehát, ha jól értem, semmilyen emlékkel és információval fel nem töltött) lélekhez" vajon hogyan tudnád kivitelezni? <<

Semmilyen SAJÁT emlékkel ! Információval igen, és emlékkel is csak akkor már a tiszta tudatosság állapotában minden tapasztalat és emlék birtokosaként. Nehéz felfogni és elérni sem könnyű, de el lehet, az egó elcsendesítésével. A vágyak legyőzésével, a gondolatok elhallgatattásával, meditációval. (tudom: pfujj okkult, démonizált new age-es vagyok)

>>Akkor azonban ott állnánk újra fogantatásunk pillanatában. <<

A fogantatás pillanatában a tiszta lappal induló lélek áll, törölt inkranációs emlékekkel. Ezt az állapotot természetesen nem lehet elérni, hanem hasonlót és magasabb szintűt, olyat, amikor az összes emlék előjön.

>>Szerintem tehát nem lehet visszatalálni a kezdeti ponthoz, mert az már nem létezik! <<

UGYANAHHOZ valóban nem, de OLYANHOZ nagyonis !

>>Még ha mindent "kiradírozol" is, (elveszted minden emlékedet) akkor is csak egy használt, viseltes lap (lélek) maradsz. <<

>>Az élet értelme pedig aligha lehet az, hogy megszabaduljunk a tudásunktól és az érzéseinktől. <<

Nem a tudásunktól kell megszabadulni,hanem a TÉVES tudástól, érzésektől, és elérni a valós, igazi, helyes tudást és érzéseket!

>>Mindaddig, amíg elutasítandó rossznak tartod az egót, a véleményed sem fog változni. <<

Melléfogtál. Mert nem tartom rossznak. Úgy fogalmazunk, hogy legyőzni, megölni, alutasítani az egót, de ez egó MEGMARAD, csak átalakul, kvázi beleolvad a Felős Énbe. Az egó fontos és szükséges, ahogy az ürülék is, mégis azt is lehúzzük a vécén, nem ? :-D

>>Pedig az ego sem nem rossz, sem nem jó. <<

Egyetértek !

>>Ha nincs egód, (egyéniséged, én-tudatod, öntudatod, szuverén önállóságod) akkor ki vagy Te? <<

Kulcskérdés !
Amíg az egód ural, azzal érzed magad azonosnak, addig azt hiszed, hogy a tested vagy te, a neved, az egzisztenciád vagy te. Ha az egón túljutsz PONTOSAN AKKOR tudod meg végre, hogy ki vagy valójában !

>>Az egód különböztet meg másoktól, az egód tesz egyedivé! <<

Pontosan. Ezért nem hagy visszatérni az Egységbe, mely állapotban már nem különbözöl másoktól, nem vagy egyedi, hanem EGY vagy!

>>Én akár Te is lehetnék, ha pontosan ugyanazok lennének az emlékeim, ha pont ugyanazt tanultam volna<<

És mi van az örökölt tehetségekkel, adottságokkal ? Azokat hova teszed ? Hmm ? Hiába ugyanazok az ingerek, van egy alap-jellem, amit magunkkal hozunk, azért bizony abszolút nem lennél olyan mint én, maximum néhány dologban hasonló.

>>Az én-tudat jó dolog (és van, akár akarod, akár nem, mert "szériatartozék") ne utasítsd el! <<

Az előbb még "se nem jó se nem rossz "-nak tituláltad, az jobban tetszett, bár végülis ezt is elfogadom. Természetesen jó, mert mindig jó célt szolgál: a fejlődésemet. Egó nélkül nem jöhetnénk rá, hogy le kell győznünk az egót. :-)

>>A bűn akkor keletkezik, amikor az egó saját öntudatát fölé helyezi mások és ami a legfontosabb: az Alkotó tudatának, és önmaga szabja a törvényt. <<

Így van, de meglátásom szerint EZ MAGA az egó, amit leírtál !

>>A tisztaságunk tehát akkor vész el,amikor az önzés írányítja életünket. <<

Igen, azaz az egó. :)

>>A megtisztulás útja pedig az önzetlenség gyakorlása. Ezt az utat mutatta meg Jézus, ez az az út, amely visszavezet a szeretet-rendszerbe (a MI-be az ÉN helyett), és a szeretet-rendszer végső soron maga az Alkotó Isten. <<

Egyetértünk !

Üdv
Big

Előzmény: Pajzs (39)