RTpapa Creative Commons License 2022.04.23 0 0 6986

Igazán örülök annak, hogy ezen a fórumon van "új hozzászóló", ráadásul aki hasonló cipőben jár mint én, van véleménye, van kérdése,

van hozzászólása.  Ami Wakatakakage jövőjét illeti, (és 1-2 másik versenyzőét is, pl Hoshoryu-ét)  Nem várom (el) tőlük, hogy eljussa-

nak a legmagasabb rangra. Bőven elég nekem az is, ha olyan szépen, elszántan, technikásan és becsületre méltóan szerepelnek ezután

is mint eleddig. Számomra ez adja a szumó becsületét és szépségét.

A japánok (az ózumó japán nézői) talán másképp értelmezik a dicsőség, a tisztesség, a helytállás, a sportszerűség, az elagancia,... stb

fogalmát mint én, vagy mint az európaiak, és ebben nagyobb súllyal esik latba az hogy pl. Wakatakakage eléri-e avagy sem a yokozu-

na rangot,  de számomra ez nem túlságosan számit. Nem biztos, hogy pl. Kisenosato - aki elérte a yokozuna rangot -, többet jelentene

nekem, mint pl. Wakatakakage, még akkor is, ha ez utóbbi "csak" a jelenlegi formájához hasonlókat nyújtana.

Egyenlőre nem látom őt akkora karakternek, mint anno  Akebono-t, Mushasimarut, ...  Ashashoryut, vagy Hakuhot. Ilyen emberek

után nagyon nehéz elképzelni bárkiről is, hogy a nyomukba érhet a maiak közül,  pedig lesz olyan versenyző. Vannak 1 yusho-s ver-

senyzők, és vannak yusho-t nem szerzők is.  Mindenesetre Wakatakakage megkapta élete ajándékát. Látszik, hogy van ambiciója, a

sérülések sem tették még tönkre a testét.  A lehetőség áll előtte, de nem számitok arra, hogy yokozuna, vagy éppen kiváló yokozu-

na lenne belőle.  Most minden nagyon összejött neki.  ("egyszer volt Budán kutyavásár?" -esete ?)

Ahhoz, amit vártok (vagy reméltek) tőle, szerintem még sokat kell fejlődnie, de van benne spiritusz.

Előzmény: ggabor1012 (6982)