Igazán örülök annak, hogy ezen a fórumon van "új hozzászóló", ráadásul aki hasonló cipőben jár mint én, van véleménye, van kérdése,
van hozzászólása. Ami Wakatakakage jövőjét illeti, (és 1-2 másik versenyzőét is, pl Hoshoryu-ét) Nem várom (el) tőlük, hogy eljussa-
nak a legmagasabb rangra. Bőven elég nekem az is, ha olyan szépen, elszántan, technikásan és becsületre méltóan szerepelnek ezután
is mint eleddig. Számomra ez adja a szumó becsületét és szépségét.
A japánok (az ózumó japán nézői) talán másképp értelmezik a dicsőség, a tisztesség, a helytállás, a sportszerűség, az elagancia,... stb
fogalmát mint én, vagy mint az európaiak, és ebben nagyobb súllyal esik latba az hogy pl. Wakatakakage eléri-e avagy sem a yokozu-
na rangot, de számomra ez nem túlságosan számit. Nem biztos, hogy pl. Kisenosato - aki elérte a yokozuna rangot -, többet jelentene
nekem, mint pl. Wakatakakage, még akkor is, ha ez utóbbi "csak" a jelenlegi formájához hasonlókat nyújtana.
Egyenlőre nem látom őt akkora karakternek, mint anno Akebono-t, Mushasimarut, ... Ashashoryut, vagy Hakuhot. Ilyen emberek
után nagyon nehéz elképzelni bárkiről is, hogy a nyomukba érhet a maiak közül, pedig lesz olyan versenyző. Vannak 1 yusho-s ver-
senyzők, és vannak yusho-t nem szerzők is. Mindenesetre Wakatakakage megkapta élete ajándékát. Látszik, hogy van ambiciója, a
sérülések sem tették még tönkre a testét. A lehetőség áll előtte, de nem számitok arra, hogy yokozuna, vagy éppen kiváló yokozu-
na lenne belőle. Most minden nagyon összejött neki. ("egyszer volt Budán kutyavásár?" -esete ?)
Ahhoz, amit vártok (vagy reméltek) tőle, szerintem még sokat kell fejlődnie, de van benne spiritusz.