dave_dömper Creative Commons License 2022.04.22 -1 1 9

Az 1980 - évi moszkvai, nyári olimpiai játékok idején volt egy igen érdekes sokatmondó pesti történet.

Szóval az olimpia előestéjén Moszkvába, a Seremetyevoi reptérre érkezik a menetrend szerinti járattal Washingtonból, Joe az YMCA küldötte, aki mellesleg tudósítja is majd az amerikei fiatalokat erről a jeles eseményről. Fogadására megjelenik a reptéren Misa, a távol-keletről érkezett Komszomol titkár, akinek

a feladata őt kisérni mindenhova, ahova a szükséglet és a teendők majd szólítják. Összeismerkednek.

Bemutatkoznak és amíg a taxi beér a belvárosba, Joe elmeséli, hogy amikor otthon taxiba ült, amelyik,

amikor vitte őt a Dulles repülőtérre, összeütköztek egy nagy fekete gépkocsival, amiről kiderült, hogy az

nem más, mint az elnöki Limousine és maga az Elnök is benne ült. És ráadásul az elnök sofőrje volt a

hibás. A taxisofőr dühében kiugrott a gépkocsijukból, odarohant a Limo - hoz jól belerúgott, beköpött a lehúzott ablakon, majd, mint aki jól végezte a dolgát visszaszüllt a taxiba és kivitte őt a repülőtérre.

"Hát ilyen nagy nálatok a demokrácia ?" - kiált fel Misa, majd ő is hozzáteszi, hogy amikor, az előző este megérkezett ugyanide az Ő gépe Vlagyivosztokból, ő azonnal kiment a Vörös Térre, hogy mindnekelőtt megnézze a Lenin-Mautoleumot. Amikor odaérkezett, megdöbbenve látta, hogy olyan hsszú sort kell

állni, hogy órákba relhet, amíg bejut a mauzóleumba. Miután s gépen nem ment WC-re így sorbanállás

közben rájön a xarhatnék, így mérgében nem madadt más lehetősége, mint - hogy körös-körbejárta a Mauzóleumot és körülxarta az épületet. "Nahát" hüledezik Joe. "Hát ilyet én bizony nem mertem volna

otthon, Washingtiban megtenni". Ennyiben is maradtak.

A játékok ideje eltelt, a rákövetkező napon Misa kikísérte Joe-t a reptérre és miközben a repülőgépbe - beszállásra  vártak, mindketten egy kicsinység tisztább fejjel búcsúzkodtak és magyarázkodni kezdtek.

"Tudod, amit meséltem, mikor otthon reptérre taxiztam, az nem egészen úgy történt, ahogy mondtam"

- mondta Joe. "A taxim valóban összeütközöött eghy Limo - val, de, mint később kiderült, az nem is az

elnöki Limo volt. Nem is álltunk meg. A taxis rögvest továbbhajtott és így elértem a moszkvai gépet."

"Na látod" - mondta erre Misa. "Amit én meséltem, az minden úgy történt, ahogy elmeséltem, szórul -

szóra. Csak egy dolod nem egészen úgy történt, mégpedig az, hogy mikor dühösen körbejártam a Lenin Mauzóleumot, nem mertem letolni a gatyámat. A többi viszont stimmelt."