aranyviktor Creative Commons License 2000.02.02 0 0 38
Szia big!

Szerintem mindenkinek igaza van, tudod, ezt már kifejtettem, de ahogy ezt elolvastam, nem tudom megállni, hogy le ne írjam, hogy hívtuk annak idején a katonaságnál egy szóviccel az egyik szakaszparancsnokunkat, "szigorú, de igazságtalan", mert hát ugye eredetileg úgy szól, hogy szigorú, de igazságos.

Mivel abszolut igazság, csak az Isten, és azontúl mindenkinek igaza van, ezért talán úgy lenne szerencsés a mondás, hogy szigorú, de következetes, és azt hiszem ez illik Cserfa barátunkra.

A felvetésed azonban nagyon érdekes, főként olyan szempontból, hogy mennyi nyűg származik még abból is, hogy az egyes szavak, kifejezések alatt sem ugyanazt értjük. Ezért lenne csodás, ha nem szavakat használnánk, hanem működne a gondolatátvitel, mert akkor legalább egyértelmű lenne minden.

Így előfordul, hogy terminológiai gondok miatt két ember tévedésből azt hiszi, hogy nem ért egyet, mint ahogy mi kettőnkkel is épp az előbb előfordult. Szerencsére mi hamar lerendeztük a dolgot, Cserfa barátunknál azt hiszem alapvető tartalmi eltérés van a szeretet vonatkozásában.

Azt lenne jó abban a bizonyos nyitandó topicban megtárgyalni, hogy mindenki tisztázza először a másikkal, mi alatt mit ért, és utána kezdjen írogatni, meg egyébként is olvassa el alaposan, ne csípőből tüzeljen, hisz ilyesmi kapcsán írta rólam valaki, hogy fasiszta vagyok, amikor Hitler egy beszédét idéztem.
Csak hát ez is falra hányt borsó, mert aki figyelmes, az figyelmes, aki meg nem, annak meg mondhatjuk.
De nem baj, leírtam itt is, hátha valaki elolvassa, és gondolkozik rajta.

üdv: a.v.

Előzmény: Törölt nick (36)