újszuper
2022.04.16
|
|
0 0
4613
|
"fizikai szaklap . . . Próbálkoztam régebben a Természet világánál . . . A Fizikai Szemle"
A te naivitásod elképesztő.
Ezek ismeretterjesztő lapok, egyáltalán nem új tudományos publikációra szolgálnak, hanem az érdeklődő laikusok, illetve iskolai fizikatanárok tájékoztatására.
A tudományos orgánumoknál pedig teljesen természetes a két lektoros szűrés. De ezek nem valamiféle cenzorok, vagy a hatalom küldöttei, hanem alkalmilag kiválasztott szakemberek, akik az adott területen legalább egy cikket publikáltak már. Hálátlan egy meló, bele kell dolgoznod magad a számodra ismeretlen szerzők addig soha nem hallott gondolatvilágába, ami a saját kutatásaidtól veszi el az idődet és energiáidat, s persze nem jár érte semmiféle fizetség se. Ezért aztán többnyire kezdő fiatal kutatók vállalják csak. Én is így voltam vele, egy nemzetközi lapban megjelent első publikációm után felkértek rá, akkor ugyan megtisztelve éreztem magam, de pár év után nyűgössé vált. Erre a szerepre sehol se tolakodnak, így aztán nagyon leterheltek, lassú a folyamat. Van ahol 1-1.5 év az átfutási idő. |
Előzmény: szuperfizikus (4600)
|
|