Halihó, kedves Woland! Üdvözlet újra a fedélzeten!
Sajna, arról, hogy a maszopnak mik a konkrét elképzelései az Unióról, momentán semmit se tudok (komolyan vettem, hogy kiszállok a buliból). De a köv. napokban majd érdeklődöm egy kicsit (Szanyi Tibi az illetékes). SZVSZ már középtávon is csak a kiművelt emberfőkben bízhatunk — az olcsó munkaerő előnye szertefoszlik, mivel
A) belépésünk után nálunk is emelkednek a bérek;
B) a term. költségek között a bérhányad folyamatosan csökken.
Ehhez azonban olyan szemléletváltásra van szükség, amire se a Horn-, se az Orbán-kormány nem volt hajlandó: radikálisan egyszerűsíteni kell a bürokráciát, az ügyintézők tömeges elbocsátásával felszabaduló bértömeget pedig a maradék (KIEMELTEN a tanárok, oktatók!!!) javadalmazására kell fordítani — a kontraszelekció már-már elviselhetetlen. Az ügyintézés 1*űsítése emellett jelentősen javítaná innovációs esélyeinket: pont ez az a terület, ahol esélyeink lehetnének — a nagyoktól levetett holmik helyett új dolgok kellenek; minél több, aztán hadd hulljon a férgese!
MSZP–Munkáspárt tárgyalások helyi és megyei szinten mindig is voltak. Kellett is: egyrészt, mert a Munkáspárt TAGSÁGA zömmel jó szándékú, becsületes, b.o. ÉRZELMŰ emberekből áll, másrészt, mert egy csomó helyen csak így lehetett nyerni. Országos tárgyalásokról nem hallottam (bár ez most már nem jelent semmit): ha vannak ilyenek, én kategorikusan ellenzem. Az a véleményem, hogy Th. Gyuszival nem szabad szóba állni; már a lehellete is mérgező. Aki ilyetén módon legitimálja közéletünk egyik legkártékonyabb figuráját, az jottányival sem jobb annál, aki Csurkával paktál le.