666 to Tamás and all!
Sajna én is osztom a nézetet, hogy sokszor szinte semmit sem lehet kibogozni Norbi elszállós lemezkritikáiból. Ott van pl. az MDB 34.xxx% lemeze, vagy az Anathema Alternative 4-ja. Legyen benne elszállós rész is, nem mondom, de legalább pár konkrét infót adjon a leendő vásárlóknak. Még jó, hogy nem vettem meg az említett MDB-t...
Másik részről viszont Zubor Olly kritikái elfogultak, vagy nem igazán szókimondóak. Itt van pl. a Zombie Holocaust 'Részeg Jézus' című zenegyalázása. Olly ahelyett, hogy ráébresztette volna őket a LEMEZKÉNT kiadott anyag demónak is silány, hihetetlenül igénytelen mivoltára, adott rá asszem 8 pontot. Volt egy kis felületes dádá a hangzás miatt, de a számokat még meg is dícsérte. Hát szép is lenne, ha kizárólag ilyen bandákból állna a magyar U/G. Minden kezdet nehéz, de az igénytelenségre nincs magyarázat, azt meg, hogy lemezként hogy adhatták ki a hangzóanyagot, a mai napig nem értem!
A fentiek miatt igazából a Milán úr kritikáira szoktam alapozni lemezvásárláskor. Ami nála 9-es (pl. Hate Eternal), az tuti, hogy nagyon állat, míg a 10-es (pl. Suffocation - Despise... vagy Nile - Amongst...) kötelező anyag.
Lénárd úr kritikáiból olvastam még párat. Ha jól vettem észre, a death/black scene azon darabjait kapja meg kritizálás gyakorlása gyanánt, amelyek a többieknek (ZO&MP) nem nagyon kellenek, tehát nem kiemelkedő darabok, illetve amelyek valamiért közel állnak hozzá (pl. a Kovenant anyagáról szerintem nem szívesen írt volna más, viszont a Manson-vonal miatt még tetszhetett is Lacinak; illetve a Lockup-ot azért is írhatta szívesen, mivel emlékszem még az Atrocity grind anyagaira vonatkozó kinyilatkoztatásaira is, így ez sem áll tőle túl távol). Szerintem az említett stílusbeli kritikáknál ő is tárgyilagos tud maradni.
Üdv mindenkinek
Dae