BVNG25 Creative Commons License 2022.04.05 0 0 23839

De nem, nem vágjátok a probléma lényegét.

A Past tense-ben az alábbi dolgok kellettek pl.: A Defiant páncélzata, álcázója, a chroniton részecskék, és egy mikro féregjárat, ezek együttese miatt transzportáltak a múltba, szóval minden rosszkor volt rossz helyen.

Ezek együttese legfeljebb az eredeti múltba utazást, Siskoék balesetét indokolhatja (bár féreglyukra nem emlékszem, hogy szerepet játszott volna).

Erről mondhatnánk, hogy sok különös hatás véletlen összjátéka okozta, amiket máskor nem lehet reprodukálni.

De azután O'Brian beállítja úgy a transzportert, hogy azzal már a kétfős expedíciót a tervezett szándékaik szerint küldözgetik a múltba, keresni Siskot és a többieket. beállítják, melyik évbe mennek, és huss, oda transzportálnak. Többször is megcsinálják, hiába, míg végül végre abba az évbe mennek, ahol vannak.

Még csak tudományos tiszt se kell az iylen időutazás vezérléséhez, Odora bízzák, hogy kezelje az időgéppé változott transzportert, 0'Brian és Kira meg utazgatnak. Mintha az ilyen időutazás rutindolog lenne, egy csatahajó sima transzporterével. Nem olyan különleges körülmények radikális összjátéka, ahogy magyarázni próbálod.

Na, ez a baj. Ez lóg ki mindenféle módszer közül, amikkel időutazást tesznek a SDtar Trekben.

Megnéztem a híres másik időutazós DS9 részt, a Trials and Tribble-ations (5/6), amikor Siskoék konkrétan Kirk Enterprise-ára mennek. Ott is véletlenül kerülnek a múltba, de egy Bajor Orb időkristály működése miatt, vagyis egy csodálatos, ismeretlen működésű izé miatt. Az rendben van, az nem egy másra és rutinszerűen használt technikai eszköz.

Továbbá arra sem mond semmit a magyarázatod, hogy a transzporter itt a rendes térbeli hatósugarán sokszorosan túl működik, amit említettem. Tartom, hogy ez kilógó és illogikus ötlet, én biztosan nem fogadtam volna el a showrunner helyében, amikor a szerzők ezzel jöttek elő.

Előzmény: ron89 (23837)