laca5 Creative Commons License 2022.04.04 0 1 19479

Látom, már földbe tetted annak ellenére, hogy nem volt gyökere. Én is jártam most így, kisérletezgettem egy keveset különösebb cél nélkül. 4-et beültettem kihajtás után, amikor még nem volt gyökere. Kicsit szellős is lett a talaj, talán kevés a víz is, de a lényeg, hogy lekonyult. Pont mint a tiéd. Le is száradt teljesen a hajtás. Időközben a társai, amik tovább maradtak vízben, elkezdtek több-kevesebb gyökeret hozni. Gondoltam kicserélem, amelyik lekonyult annak általában vége. Kifordítottam a földből és akkor láttam, hogy azokon is megindultak a gyökerek. Próbából 3-mat visszaültettem (és még az élőkből is tettem földbe 4-et) és abból a háromból, ami lekonyult, az egyik már kezd is megindulni újra, alvórügyből.

Azt javaslom, borítsd ki, nézd meg, van-e gyökere. Ha nincs, kuka. Ha van, ültesd vissza.

Én a Jó Föld balkont (piros zsákos) használom az utóbbi időben kevergetés nélkül ilyen célokra. Nagyon jó szellős, nem tömörödik össze. Szereti a szőlő. Meg kell nyomkodni mert anélkül túl szellős is.

Előzmény: Koszti92 (19478)