Igen-igen ez mind elfogadható indok és érv amit felsoroltatok.
De vegyünk egy konkrét példát: esetünkben a MÁV az elmúlt öt évben gyakorlatilag minden évben megtartotta a maga kis sztrájkját (kisebb-nagyobb sikerrel) ez önmagában nem is baj. Azt viszont felháborítónak tartom, hogy a "rendes" évi eseményüket rendszeresen a karácsonyi ünnepek előtt tartják meg. Szerintem ez kiszúrás. Velünk átlagemberekkel. Gondoljatok a vidékiekre, a katonákra, stb, stb. Amikor tehát azt kérdeztem mennyire tartjátok etikusnak nem csak sztrájkolók, hanem az azt elszenvedők szemszögére is gondoltam.
Mi lenne velünk például, ha a köztudottan békafenék alatt fizetett egészségügyi dolgozók a törések, zúzódások, komoly otthoni és közúti balesetek szezonjának számító téli hónapok idején néhány napra beszüntetnék a munkát.
Budosborz irta: Szvsz a sztrajk majdnem mindig etikusabb, mint az azt kikenyszerito munkaadoi viselkedes.
Kiváncsi lennék ezt vajon töröt bokával is így gondolnád-e? De igaz ez, a kenyérgyárakban dolgozókra, a bányászokra, a BKV alkalmazottjaira és még sorolhatnám.
Ergo: a sztrájk fordulhat kitalálója ellen is....., hiszen azt hiszem egyetértünk abban, hogy senkisem lenne túl megértő, ha görcsöktől fetrengve közölnék vele: a mentősök sztrájkolnak. Pedig mindannyian tudjuk és megértjük gondjaikat.
Kérdés: mi tehet az, aki nem sztrájkolhat? Hogyan érvényesítheti követeléseit? Egyáltalán előfordulhat ilyen helyzet?