experte Creative Commons License 2000.01.27 0 0 58
LtGlove:

Igen, én is láttam a TrekZONE fórumában Clive Tall-tól azt a hozzászólást, hogy miért is hasonlítható Magyarország a Bajorhoz. Nem ismerem túl jól a DS9-et, így persze nincs is sok alapom arra, hogy vitába szálljak ezzel. Mégis úgy gondolom, hogy a Trek-beli fajok inkább (időtől és tértől többé-kevésbé független) alaptípusokat jelenítenek meg.
Mivel még a topic elején felajánlottad, hogy válaszolsz azok kérdéseire is, akik nem tudnak vagy értenek valamit, itt most élek az alkalommal. Feltűnt, hogy a TOS-ban Chekov és Uhura között az átlagosnál bensőségesebb a kapcsolat. Uhura néha biztatóan megveregeti vagy átkarolja a vállát, mintha anyáskodna a "fiatal" zászlóssal. A fiatal szót azért raktam idézőjelbe, mert még a VI. moziban is előfordul, pedig akkor már mindketten eléggé benne vannak a korban, Chekov puszta ránézésre is túlvan már a 40-en. A sorozatban erre semmilyen indoklást nem tudtam felfedezni, talán a színészek közötti privát jó viszony tszivárog így vissza a történetbe?

Galen:

Amit a Voyagerről írsz, abban tulajdonképpen igazad van, de ha belegondolsz a TOS és TNG ebből a szempontból még szegényebb. Ott még egy fő konkrét cél is hiányzik (haza kell jutni), van helyette egy teljesen általános célkitűzés a nem ismert területek felkutatásáról, ill. néhány esetben diplomáciai küldetésekről. Nekem ez abszolút nem jelent hátrányt, mivel elsősorban a színészi játékot, a karakterek kölcsönhatását élvezem a legjobban. Erre pedig kiváló alkalmat ad a Voy-beli szereplők összezártsága, hogy tökéletesen egymásra vannak utalva. Az meg különösen tetszik, ahogy Kate Mulgrew játsza a szerepét. Velem el tudja hitetni, hogy Janeway olyan kapitány, aki képes ebben az eléggé kilátástalan helyzetben is összekovácsolni és irányítani a legénységet. Azt, ami a legelején még bizony eléggé szedett-vedett, ráadásul egymásnak is ellenségei (Maquis - Csillagflotta). Azon meg tényleg csak vigyorogni tudok, hogy szegény Chakotay, a marcona Maquis parancsnok is beleesett, mint légy a levesbe. Tehát nőnek sem utolsó, amivel én magam is mélyen egyetértek. Érett hölgyek rulez :-)