dave_dömper Creative Commons License 2022.03.27 0 0 6969

Végezetül, ami a Haru 2022.-t illeti egy- két szó talán a Juryo-ról (mert az ugye a Makuchi előszobája).

Eszerint (mármint az én meglátásom szerint a Makuchi-ból most esélyesek a visszalépésre Chiyomaru

(ő is egy régi motoros), a jobb sorsra érdemes, ám most sérült Chiyonokuni, Akua és Kagayaki is, aki

így csupán, egy rövid életű villámlátogatásra tért csupán vissza a legfelső régióba.

Cserébe kaphatja a Makuchi, a Natsu Basho-ra, a visszatérő Taiho-unoka Oho-t, Azumaryu-t, esetleg a szükséges feltétel - lécet éppen-csak megugró Hidenoumi-t és az ezzel ellentétben nagyon is kiválóan teljesítő Midorifuji-t, aki - emlékeim szerint - 2021.-ben már járt itt egy rövidebb időre odafent.

Ezzel szemben Ryuden, bár vitte 13 - 2 -vel a Yusho-t, szerintem ez kevés lesz a mostani feljutáshoz, így

majd a Natsu alkalmával, egy sokkal jobb pozicióból futhat neki a Makuchi-visszatérő lécnek.  A magam részéről reménylem, hogy a májusi alkalommal sikerrel jár, mert az ő igazi helye valóban ott van.

Akik még igazán jól teljesítettek, azok Mitoryu, Kitanowaka és Enho voltak. Enho eme teljesítményének

nagyon örültem, mert úgy látszik, hogy sikerült végre kimásznia a gödörből és így talán ő is elindulhat a Makuchi-ba visszavezető úton, mert vele, az ő fifikás sumo-jával mindenképpen érdekesebb - és főként látványosabb - lesz a Makuchi-beli világa.

Végezetül még, lenn egy kérdésem. Nem tudom, hogy jól értelmeztem - e egy nemrég olvasott hírt,

amely arról szólt, hogy a Haru - Makushita verseny eredményei nem kerülnek értékelésre a Juryo-ba felkerülés szempontjából. Nem tudom, hogy helyesen értelmeztem - e, így azt kérem a nálam sokkal beavatottabb szaktársaktól, hogy igazítsanak el e tekintetben, jól értelmeztem - r, amit olvastam, vagy

valamit alaposan "benéztem" ? Előre is köszönöm a segítséget.