lx Creative Commons License 2000.01.27 0 0 23
Bár rendszerint szkeptikus vagyok (ráadásul szintén szakmabeli), kb. 2 hete nem esik nehezemre ilyesmit elhinni. Az történt, hogy jan. 2-án vettem ki pénzt (X forintot) a bankom saját automatájából. Szerepelt a bizonylaton új egyenlegként Y összeg. Pár napra rá megjött az értesítő, azon a záródátum dec. 29.. Szerepelt a jóváírások között Z forint kamat, amivel együtt a végösszeg Y1 volt.
A dolog szépséghibája az volt, hogy
Y1 - Y =/= Y,
ugyanis bár az értesítő korábban lezárt egyenlegről szólt, mint a kivétkori bizonylatom, a valódi egyenlegem jan. 2-án még nem tartalmazta a már elméletileg jóváírt kamatot. Az bizony nem volt sehol.
Bementem az ügyfélszolgálathoz, ahol szintén nem értették, hogy a két kiadott dokumentum között hová lett a kamat. Nagyon készségesen öt perc alatt megkérdezték a központjukat, ahol utánanézve az egyenlegemnek elmondták, hogy a kamat elszámolása jan. 4-én történt meg, a küldött értesítő nem mérvadó (ez persze egy furcsa pontja a sztorinak, mert ha az nem mérvadó, akkor mit tekintsek annak) .
Ma vettem ki pénzt, otthon ellenőrizni fogom, hogy milyen viszonyban is állnak egymással a számok. Addig mondjuk azt, hogy hepi az end.

Ja ez a Budapest Bank - ha ez hitelrontás és valaki pört akar, ám legyen: nem szoktam bizonylatokat eldobni és alperes még sosem voltam. :)

lx