dave_dömper Creative Commons License 2022.03.27 0 0 6965

Nahát !

Amilyen lapos és érdektelen eseményektől volt tarkított a Haru 2022. első 14 napja, annyira csattanós

volt épp a zárónap. Előbb mind a két jelölt elbukta a maga lehetőségét (Abi-val és Shodai-va szemben,)

majd a "play off" is valami fantasztikus volt. Az utolsó 5 másodpercben két ellenkező előjelű, majdnem-tragédia, illetve valódi tragédia játszódott le. Takayasu már (szerintem) teljes joggal hihette, hogy övé

a Yusho, mire a Sekiwake (csak az Isten a tudója), honnan - miből merített magának erőt-energiaát és

valami egészen elképesztő technikai fogással jött vissza a küzdelembe, meglepve ezzel Takayasu-t, aki (szerintem) magától annak puszta tudatából bénult le, hogy ellenfele honnan volt képes felállni. Óriási csattanó maradt a végére és ami itt történt, az mindkét delikvensnek teljes joggal válhat dicsőségére,

bár szerintem Takayasu teljes szívvel odaadta volna ezt a dicsőséget a Yusho-ért, amit egyébként nem

is annyira Wakatakakage ellen bukott el, hanem sokkal inkább Abi-val szemben. Ámde mindenképpen

nagyon szép és látványos csattanóval ért véget a Haru 2022. Köszönet érte !