dave_dömper Creative Commons License 2022.03.25 0 0 6957

"Amúgy a mai meccs alapján a tegnapi Shodai-Takakesiho meccs valóban több mint gyanús.

Bár én azt gondolom, hogy ha igy volt, az NEM becsületes dolog !"

Valami lényeges - fontos körülményt tudnod -  ismerned kell és egyáltalában nem szabad félreértened.

Azt a fogalmat - szakkifejezést, hogy "Ozeki - segély - egylet", korántsem én találtam ki (hogy is tettem

volna) amikor olyan nick szellemi terméke, aki már akkoriban "V" - jelű volt, ebben a topikban, amikor

én még talán csak "babakocsis" se lehettem volna. Amikor először volt szerencsém itt, nyomtatásban olvashatni ezt a szak - kifejezést, még talán javában az 1990 - es éveket tapostuk. És már akkoriban is létezett ez a fajta mentalitás-lehetőség, nem kis mértékben amiatt, mert abban a szisztémában éppen

akadt 3-4 kinevezett Ozeki és miután az Ozeki lét nem olyan biztonsággal üzemel, mint a Yokozuna-é,

ami el nem veszíthető - örökös (legfentebb, ha valami komoly mértékű istentelenséget követ el valaki,

úgy visszavonultatható), ám azért, jó néhány, címhez - ranghoz fűződő előjog tekintetében megéri a befektetett energiát, munkát elérni - megszerezni ezt a címet. Szóval ez elég indok lehet ahhoz, hogy

a megszerzett cím-rang  megtartásához több/sokféle érdek fűződjön. És nyilván valahogy így-emiatt alakultak ki ilyen ferde szokás-formák, magatartás-formák ebben a speciális világban, amelynek ezt a

fajta megnyilvánulását véltem látni elsősorban egy valós bajba, lehet mondani kockázatos helyzetbe

került Ozeki rangú Rikishi, illetve hasonszőrű, kedvezőbb helyzetben lévő pályatársa által gyakorolt cselekvésben - magatartásban. Ez - részemről - egy teljesen személyes, mondhatni individuális meg-ítélés, minősítés eredménye, nem más és nem több.

Előzmény: RTpapa (6956)