Bölcs Creative Commons License 2000.01.26 0 0 15
Sziasztok!

Sajnos csak a Daewoo palettára tudok szorítkozni, mert más koreai autót még nem vezettem, a magyar autósújságokat pedig inkább vicc- és szennylapgyűjteménynek tartom, mintsem megbízható forrásnak. (Auto-Bild hetilap 300 Ft-ért, igaz németül...)
Szóval.
Volt szerencsém a Tico-tól a Leganzáig majd mindegyik típust vezetni. Általánab jók az autók és az idő múlásával kifinomultabbak is lettek.
A Racer és egy tízéves Kadett közül a Racer legalább nem rozsdásodik :) .
A Tico méretű autók márkafüggetlenül koporsókká válnak, ha 50 felett nekimész valaminek. Viszont alattam mindig 6 alatt fogyasztott és soha semmi gond nem volt vele. Nem egy kényelmes darab, az igaz. A Matiz ellenben szerintem szép kis kocsi lett. A kezelőszervei jók, a műanyagok puhák és nagyon jól megy!!! 140 felett kissé imbolyog :)
A Lanos-t vezettem a leghosszabb ideig. Ez a nagyobb 1.6-os motorral szerelt példány volt, légkondival. Gond sose volt vele, de piszkosul sokat fogyaszt városban. (igaz téptem a száját és ment a légkondi)
A Nubira már egy finomabban összerakott autó, a saját tervezésből. Sajnos néhány iszonyú igénytelen dolog sokat ront rajta. Pérsze pénzkérdés, de a beszerelt CD-s rádió (Daewoo) egy Sokol rádió minőségét produkálja. És ennek az autónak kritikán aluli a futóműve, kanyarban alulkormányozottá válik és iszonyú instabil lesz nagyobb sebességnél.
Minezek persze csak féligazságok, hisz az autók mind egyévesnél fiatalabbak voltak. Ki tudja, lesz e velük gond 3-4 évesen???

Előzmény: I. Blasius (13)