Hokutoriki Creative Commons License 2022.03.25 0 1 6952

Jöjjön egy afféle epikus/szentimentális elemzés a két leader-ről. Ezen a tornán Wakatakakage egyszerűen brillírozik. Olyannak tűnik számomra, mint az ifjú Chiyonofuji. Mármint ezt úgy értem, nem egy túl nagydarab birkózó, de cserébe tökéletesen ura a testének, feltérképezte a saját képességeit, korlátait, és ebből kihozza a maximumot. Tartok tőle, hogy ez nem jelenti azt, hogy mostantól minden tornán így fog szerepelni, de jelenleg nem igazán van ellenszer ellene. Főleg fejben tűnik nagyon stabilnak, piszkosul jók a reflexei, a gyorsasága, a helyzetfelismerő-képessége, a súlypontja. Takayasu pedig hihetetlenül okosan játszik. Emlékszem, Takayasu korábban szeretett nagy vehemenciával rárontani ellenfeleire, de most inkább kivárós szumót játszik, és ebben nincs hozzá fogható. Takarafuji, akinek hasonló a harcmodora, de neki nem megy most. Tehát, nem a fergeteges dominancia látszik a meccseiből, hanem, hogy türelmesen terelgeti a szálakat (a lábát szoktam nézi, mennyire sűrűn helyezgeti, hogy optimális helyen legyen a súlypontja), és mikor úgy érzi, eljött a győztes pillanat, azt kihasználja, és mindeközben nem felejt el védekezni sem. Ez nagyon jól körvonalazódott a Hoshoryu elleni meccsén is. Még abban a bizonyos győztes pillanatban is észnél volt, nem dőlt be Hoshoryu végső trükkjének. Tehát, mindketten nagyon taktikusak, de talán Wakatakakage a tökéletesen irányított test, és küzdőszellem, Takayasu pedig logika + erő. Legalábbis, mikor a legjobbjukat hozzák. Most éppen jó tornájuk van. Kíváncsi vagyok, melyikük nyer majd. Ha esetleg ketten maradnak a végére, és lesz egy play off köztük, ergo, jön a visszavágó, Takayasu már egy vereségnyivel több tapasztalattal fog szembenézni legyőzőjével. És gondolom sokat elemezte a vereségét, így nem lehet leírni másodjára.