morpet Creative Commons License 2000.01.26 0 0 98
Hifi VHS videót szeretnék venni (Jog&Shuttle követelmény!). Körbejártam egy tucat boltot, és végigolvastam a topicot.
Néhány észrevétel:
Akárhogy böngészem a Pana prospektusokat meg a Pana honlapot, egyetlen videó sem tud utóhangosítást és inzertet. Valaki belinkelte a 687EE-t, asszem most 140 eFt, hát lehet, hogy az tud ilyet, de ennek az ellenkezőjét állítják a prospektusok, a honlap és az eladók. Hogy van ez?
Én most a JVC 868-ast preferálom, 110 eFt, láttam is a képét futólag, és pl meglepett, hogy gyorsításnál/lassításnál nincs az a zavaró 2 csík a képben. És az a videó tud utóhangosítást, képkockázást, inzertet, van csatlakozó a számítógéphez.
Néztem még Thompson (e 3 márkán kívül más nem tetszett) videókat, talán 6950-es volt, ami igen olcsó volt, Jog&Shuttle-lel de utóhangosítás és inzert nélkül 70 eFt a Keravillban. (Természetesen ez is Hifi Stereo.)

Egy megjegyzés: nézegettem 2 évvel korábbi Pana katalógust a napokban, abban volt egy csomó, amely tudott inzertálni, nem is voltak drágábbak, mint a maiak, és már azok is 6 fejesek. [Igaz is, valaki említett valami 4+2+2 fejet - vajon a Thomson és a JVC is ilyen, vagy csak a Panák?] Szóval egyre butább videókat gyártanak. Egy ősrégi ITT videónk van, 2 fejes, annak felvétel közben meg lehet mondani, hogy "szia, majd állítsd le a felvételt 11 óra 26 perckor". Nem találtam ilyen szolgáltatást a mai videókban, legfeljebb olyat, hogy "állj le fél óra múlva". Aztán ezt az ITT-t, nyugodtan vihettem akárhova, mert 2 hétig elvolt áram nélkül, minden beállítását megőrizve. A mai videók: 3 perc, 1 óra, 3 óra meg ilyenek. Az ITT kijelzőjén egyszerre mutatja a pontos időt és a szalagszámlálót (percben). Bezzeg ma... [Szegény ITT órája azonban egy hete időnként villogni kezd és ilyeneket jelez ki "45:37", aztán pár perc múlva visszaáll a rendes idő.]