érdekes amit írsz, mert a médiában nem találtam Abi esetleges ozeki "pályázatáról" semmilyen információt, szóval lehet, hogy vakon vagyok ebben a témában, viszont ismételeten megnézve az ozeki előléptetés kritériumait (wikipedia) én nem találtam olyan kitételt, hogy a sekiwake rang előtti tornákon sanyakuban kellene lennie a rikishinek. így definiálja az angol wikipedia az ozeki promóció feltételeit:
"Egy birkózó ōzekivé történő előléptetése több versenyen keresztül történik. Egy sekiwake rangú birkózó akkor kerülhet előléptetésre, ha a legutóbbi három versenyen összesen legalább 33 győzelmet ért el, beleértve tíz vagy több győzelmet az éppen befejezett versenyen. Az előléptetés mérlegelésen alapul, és nincsenek szigorú szabályok, bár a három versenyen elért 33 győzelem szinte garantáltnak tekinthető. Az előléptetést befolyásoló egyéb tényezők közé tartoznak az olyan kézzelfogható dolgok, mint a tornagyőzelem vagy a yokozuna legyőzése, valamint a birkózó általános következetessége, ügyessége és a szumó minősége - például a szabálytalan manőverek vagy bizonyos kitérési technikák alkalmazása az ōzekitől elvárt méltóság ellenében számít"
viszont van itt egy keresés a sumo database-ről az 1990 óta előléptetett ozekikról
http://sumodb.sumogames.de/Query.aspx?show_form=0&columns=4&n_basho=4&sum_wins=31&show_sum=on&form1_rank=M10-S&form1_wins=kk&form1_year=1990-2020&form2_rank=k-S&form2_wins=kk&form3_rank=S&form3_wins=10-15&form4_highlight=on&form4_rank=o
e szerint M4 nél alacsonyabb rangú rikishi (első beszámított tornaként) nem lett ozekivé előléptetve...
szóval valószínűleg benéztem ezt az Abis dolgot, bár per definitionem akár pályázhatna (pályázhatott volna) az ozeki rangra.