Jo kis topic, be is rakom a Kedvencek koze... :)
Szoval a magyar mediahelyzet:
Egyreszt a brazil es mexikoi sorozatok szerintem olcsobbak, mint barmelyik amerikai sci-fi sorozat, raadasul sokkal hosszabbak ergo jobban megfelelnek a delutani sugarzasra. Arrol nem is beszelve, hogy az idosebbek, akik ebben az idopontban nezik a tevet, automatikusan elkapcsolnak, ha valami tarajos idegent latnak a kepernyon :).
Este mar joval alacsonyabb a nezok atlageletkora, de itt is jobban mennek a karatefilmek a es a B kategorias akciofilmek. A kozepkoruak nem szeretik a sci-fit, mert szerintuk tul irrealis es egyebkent is ilyen sohasem lesz. Talan emiatt van az, hogy egyedul a Stargate (Csillagkapu) az egyetlen sci-fi, ami ele le tudom ultetni a szuleimet.
Szinkronizalas:
Neha nem is tudom mi idegesit jobban: az idiota szoveg vagy a rosszul kivalasztott szinkronhangok. A szovegirok nem hallottak meg a sci-firol, nem lattak az adott sorozatot mas nyelven (viszonyitasi alapkent), nincs fantaziajuk es a nyelverzekukkel is baj van neha. Az eredmeny: olyan szinkron szuletik, amitol egy joerzesu rajongo a falat kaparja, mig a tobbi nezo pedig egyszeruen idiotanak konyveli el a sorozatot.
Mi marad nekunk:
Alapvetoen a nemet adok (felteve ha valaki jol beszeli Goethe nyelvet), mivel a Sky One le van kodolva, es ha jol tudom, a kontinensen nem is foghato csak a brit szigeteken. Persze lehet meg olaszul vagy esetleg valamilyuen mas nyelven nezni a sorozatokat, de ez nem tulzottan jellemzo.
Es persze a szombat delutan a magyar adokon...
Amit jelenleg nezek:
ST Voyager SAT1 naponta 15 orakor
ST TOS SAT1 szombat 14 orakor (csak neha)
ST Deep Space 9 SAT1 szombat 16 orakor (mar elkeztek az utolso tiz reszt... :))
Total Recall 2070 PRO7 kedd 2115
Seven Days PRO7 hetfo 2115
Babylon5 RTL Klubon
Csillagkapu a TV3-on
Ez egy kicsit offtopic volt, de majd a kovetkezo hozzaszolasom...