Végre egy kedvemre való nap! :-)
A juryoban yusho szempontjából "alakul a helyzet" négyes holtverseny van jelenleg, Ryuden akit a rivális Kitanowaka elleni meccse után (velem együtt) sokan már győztesnek kiáltottak ki, meglepő vereségeket zsebelt be. A kicsik, Enho és különösen a katasukashi mester Midorifuji elképesztőt megy ezen a tornán, Enhora pl. rá sem lehet (eddig) ismerni, végre a régi önmaga (ahogy azt dave is megjegyezte korábban)
most végre a makuuchi is jó napot zárt, Takayasu emberére talált, (igaz, most kapott igazán komoly ellenfelet, de ez benne van a jelnlegi rangjában) Wakatakakage fantasztikus volt, nálam ő legkomolyabb meglepetés a tornán, nem tudom meddig tart a lendülete, de szédítően jó sumot nyom, tőle nem vártam volna ilyen eredményt 11 nap után, és most már ő is mehet a yushoért.
Abi nekem nagy csalódás, korábban írtam, hogy elvileg mehetett volna az ozeki címért, de ezzel a 6:5-tel, mégha 10:5-öt is sikerül végül elérnie és ezzel elvileg megvan a 33 győzelmes kritérium, szerintem nem fogják előléptetni. nagyon harmatos formában van jelenleg.
Mitakeumi a botlása után megy előre továbbra is, bár nem hiszem, hogy a yushora esélye lenne. a másik két ozeki közül Takakeisho már fellélegezhet, (bár ezt inkább Kotonowaka cseszte el, de mindegy) megvan a szükséges 8 győzelem, míg Shodai valami hihetetlen feltámadást mutat be most már napok óta. bár nem vagyok biztos benne, hogy a végén összekaprja a szükséges 8-at, én mindenesetre szurkolok neki.
és hát a szégyenpad: Meisei és Ura. most egészen hasonló dolgokat művelnek, leginkább az 1:10-es erdményt és hogy az egyetlen győzelmüket a torna elején még rettenetesen indiszponált Shodai ellen érték el.
Ura, akitől elvileg látványos technikás megoldásokat vártuk, most leginkább látványos verségeket mutat be, megspékelve tigrisbukfencekkel és szaltókkal, míg Mesiei egyszerűen mintha ott sem lenne...
mégvalami, annak is örülök, hogy Tochinoshin májusban is a makuuchiban fog szerepelni.