szuperfizikus Creative Commons License 2022.03.23 0 0 3947

Gyula, rossz helyen keresed az ellenséget.

Neked nem engem kell legyőzni, hanem az energétikus fizikusokat.

Mi nem egy területen kutatunk. Te főleg a részecskefizika területén, én pedig a fény természetével kapcsolatos jelenségek területén. A két elmélet jól megfér egymás mellett, nem ellenfelei egymásnak. 

Inkább kiegészítik egymást. Én elmondtam, hogy nem foglalkozom mélyebben a részecskefizikával. Nem az én szakterületem, inkább meghagyom neked. Ha te is így tennél, és elfogadnád azt, amire én rájöttem a fénnyel kapcsolatban, akkor fegyverszünetet köthetnénk.

Nem igazán értem, hogy miért nem tudod elfogadni, hogy Einstein tévedett, amikor száműzte a fényközeget a fizikából. Hiszen szerinted is sok mindenben tévedett. Sőt ezt a tévedését be is ismerte. Akkor miért ragaszkodsz Einsteinhez ebben a kérdésben?

Ez annál is inkább furcsa nekem, mert te magad is hullámnak tekinted a fényt. Hullám pedig közeg nélkül nem létezhet. De mivel ezt a képtelenséget Einstein mégis el tudta fogadtatni a tudósokkal a maga koréban, a közeg nélküli fényhullám (amely eleve képtelenség) megmaradt a modern fizikában a mai napig. 

A te elméletedet egyáltalán nem zavarja a fényközeg létezése. Sőt kiegészíti. Ezért nem értem, hogy te miért félsz a fényközeg gondolatától. Talán mert te még úgy tanultad az iskolában, fényközeg nincs? 

A fényközegben hitt Maxwell, Lorentz, Michelson, Jánossy Lajos és még sok más okos fizikus. Ők mind ellentétesen gondolkodtak mint Einstein. Vajon mindegyikük tévedett volna? Szerintem nem. Nekik volt igazuk, nem Einsteinek. 

Előzmény: szaszg+++ (3944)