Gyula, rossz helyen keresed az ellenséget.
Neked nem engem kell legyőzni, hanem az energétikus fizikusokat.
Mi nem egy területen kutatunk. Te főleg a részecskefizika területén, én pedig a fény természetével kapcsolatos jelenségek területén. A két elmélet jól megfér egymás mellett, nem ellenfelei egymásnak.
Inkább kiegészítik egymást. Én elmondtam, hogy nem foglalkozom mélyebben a részecskefizikával. Nem az én szakterületem, inkább meghagyom neked. Ha te is így tennél, és elfogadnád azt, amire én rájöttem a fénnyel kapcsolatban, akkor fegyverszünetet köthetnénk.
Nem igazán értem, hogy miért nem tudod elfogadni, hogy Einstein tévedett, amikor száműzte a fényközeget a fizikából. Hiszen szerinted is sok mindenben tévedett. Sőt ezt a tévedését be is ismerte. Akkor miért ragaszkodsz Einsteinhez ebben a kérdésben?
Ez annál is inkább furcsa nekem, mert te magad is hullámnak tekinted a fényt. Hullám pedig közeg nélkül nem létezhet. De mivel ezt a képtelenséget Einstein mégis el tudta fogadtatni a tudósokkal a maga koréban, a közeg nélküli fényhullám (amely eleve képtelenség) megmaradt a modern fizikában a mai napig.
A te elméletedet egyáltalán nem zavarja a fényközeg létezése. Sőt kiegészíti. Ezért nem értem, hogy te miért félsz a fényközeg gondolatától. Talán mert te még úgy tanultad az iskolában, fényközeg nincs?
A fényközegben hitt Maxwell, Lorentz, Michelson, Jánossy Lajos és még sok más okos fizikus. Ők mind ellentétesen gondolkodtak mint Einstein. Vajon mindegyikük tévedett volna? Szerintem nem. Nekik volt igazuk, nem Einsteinek.