Hokutoriki
2022.03.23
|
|
0 1
6940
|
Shodai még a végén Ozeki magad legnagyobb meglepetésemre, ezt a 6. nap 1-5-ös állása alapján semmiképp nem reméltem volna tőle. Igen, van pár szomorúan botrányos szereplés, Ura, Meisei, Takanosho, Okinoumi, Takarafuji, és vannak fájó veszteségek még a Jokozunán kívül is, Ishiurát például nagyon sajnáltam az elején, hogy lesérült, mikor élete legjobb rangjában küzdhetett, és lett volna még talán onnan is feljebb. Chiyonokuni is a sérüléséig teljesen jó formát mutatott. Kagayaki-t is kár volt dícsérni az első pár meccse alapján, azóta újra megtalálta az utat lefelé, és látszólag egyre gyorsul a lejtőn. Most már (bár eddig is) nagyon drukkolok Takayasu-nak, annyi éven át hiábavalóan vártam tőle a Yusho-t, pedig a 2018-as évben ez többször is megtörténhetett volna, 3 jun-yushoja is volt, meg még egy 11-4-es tornája, de a végére mindig leeresztett, a kulcspillanatokban megremegett. Most 32 éves, bízom 10-0-ra áll, benne, hogy végre stabilizálta magát fejben, (ezt sejteti a Hoshoryu elleni győzelme is) és koncentrált marad a legvégéig. Biztos lesznek még komoly ellenfelei, úgyhogy kitartás, Takayasu! |
|