antoan
2000.01.25
|
|
0 0
16
|
nori: Elolvastam az irásaidat még mielőtt hozzászóltam volna a témához.Én nem vagyok szakember csak érdekel a téma, mivel én is részese vagyok ennek az egész folyamatnak.Szerintem a globalizációs csúcs legfőbb tanulsága az hogy nem tudtak konkrétan megegyezni semmibem. És hiába is hoznak bármilyen egyezményeket tető alá,a politikusok sem tudnak kilépni a lobbiérdekek nyomása alól. Pl egyik vesszőparipám az energia pocsékolása, mely az energia lobbinak szuper üzlet. Valahol hallottam ,hogy ha pl Németországban egy háztartásigép (tv, video,fax,stb...)sem menne standby állapotban akkor egy erőmüvel kevesebb kellene.Na és persze ontják az újabbb és újabb teljesen felesleges dolgokat az elektromos fogkefétől,a full-extrás autókig. Ezzel én nem vagyok technika ellenes(én is autón járok)de valahol nem azon kéne aggódni hogy van-e műholdas navigátor egy autóban hanem pl azon hogy 100 éve ugyanazon az elven működik és mennyi eneria kell a tervezéstől, a roncstelepig. Lehet hogy ez demagógia mások szerint, de figyeld a mádiákat,azt próbálják belesujkolni az emberekbe, hogy fogyassz,vásárolj és attól értékesebb leszel, jobban élsz. Itt jön az új kérdés az ÉRTÉK, ÉRTÉKREND, és ez már egy új szempontrendszer amivel lehet a globalizációt elemezni.
Üdv. Antoan |
Előzmény: nori (15)
|
|