Na a dolog felderítve, elhárítva... Előkészületként megvettem minden előre látható szerszámot a művelethez, injektor kihúzót, tűzkarika kiszedőt, fészekmarót, az egész 32 ezer ft-ba került. Előtte elmentem két helyre, hogy megkérdezzem, vállalják-e a tűzkarika cseréjét, Egyik helyen kerek-perec elutasítottak, csak teljes injektor tisztítás és esetleges cserék után vállalják, a másik helyen egy rosszarcú azonnal előadta, hogy nem úgy van az, a tűzkarika nem ég ki magától, annak oka van, amit meg keéé vizsgálni stb... még mondta mikor sarkonfordultam és otthagytam.
kb. fél éve járok úgy, hogy az egyik injektor alatt kifúj a henger, egyre nagyobb mocsok rakódik le, szurokban kátrányban úszik az egész injektor környéke. Láttam szép videókat az elhárítás módjáról, féltem is tőle, de aztán....
Az egész művelet kb 5 perc volt (már a kivétel) mire észbekaptam, előkészítettem a megvett szerszámokat, nekikészültem, a vejem kikapta az injektort piszok gyorsan minden segédeszköz nélkül...
Lehet azt mondani, hogy szerencsém volt... a tisztítás és az összerakás már lassabban ment a fészek maróra mégiscsak szükség volt, de amikor a motort újraindítottam, csodálatos volt hallagtni azt a szép egyenletes ketyegést amit produkált, semmi sziszegés, semmi kifújás...
És itt a bűnös:

szépen látszik ahol kifújt...
Egyébként a motorban 96 km hiján 300000 km. van..