Két info, plug-in és upgrade helyett.
1. menet - jó hír, itt a BSA 2000.
Az MSFT megbízásából a Max&Future Jogi és licencelési infok nyomású borítékban három bájos - igényes nyomdatechnikával készült (ennek ára is része a proginknak) - brossúrával gazdagított, rendre a Figyelem! merevlemezre történő illegális szoftvertelepítés, ennek b verziójaként a Ne legyen áldozat, és a Jogi eljárások (PC Trade, Elektro Markt és CEO Kft esete) címet viselik, a lapokon se cím, se telefon. Az MSFT hazai recepciósa (K. Mónika), egyetlen, aki 9:35-kor dolgozik, nem tudja megadni a cég vezetőinek e-mail címét, mobilszámát (ha már mindegyik épp külföldön tartózkodik - szintén a szoftverek árából), és olyan weblap címet, ahol ezek az adatok meglennének. Így - miután a PR1-nek (MSFT kommunikációs ügynöksége) kötelessége ezt a topicot is olvasnia - bízom benne, hogy jelen, szám szerint ötödik kérésemre végre töröl a cég minden adatbázisából, illetve töröltet minden olyan helyről, ahová tovább passzolta az adataimat - engedélyeztem volna? (adatvédelmi ember telefonszáma?)
Függetlenül attól, hogy rászorulok a cég progijaira, ahol csak lehet, más terméket fogok vásároltatni, mivel - IMHO - ez tájékoztatónak álcázott, BSA-val fenyegetődző stílus undorító (milyen szolid voltam!).
2. menet - Ha egy 486/66 16MB RAM-mal és 260MB HD-vel a W3.1 a táp bekapcsolását követően a 11. másodpercben már használható (Excel megnyitással 13-ban), akkor a legtutibb hw-en mennyi ez az idő a w2e esetében (95-ös, 98-as tapasztalatok szerint nagyságrendi az eltérés). Tudom, hogy sok progi nem megy a fenti vason. Viszont a letöbb ügyfelemnek - újság, PR-cég, alapitvány - nincs is szüksége a programok tudásának 90%-ra. Nem lehetne az ár 10%-ért csak a használt 10%-t megvenni (valamelyik levlistán 100eFt a w2e ára)? Garancia lefagyásra, elszálásra - végülis ez is csak termék. (vö: Új-Alaplapban kielemzett Microsoft licens, amely semmire nem kötelezi az eladót - nincs is sok hirdetés abban a lapban...)
Bocsi, de ezt az MSFT-BSA pakkot le kellett vezetnem ...
Fega