nem akarom mentegetni Shodai-t, de azt olvastam róla, hogy ő küzdött meg leginkább a coviddal, ennek (is) tulajdonítják a rendkívül gyenge teljesítményét.
mondjuk már a covid előtt is 8 győzelmekkel pötyögött el, és hát az sem ozeki szint... sajnálom szegényt, rettenetes lehet neki.
egyébként nem tudom hogy írtatok-e róla (most nem olvastam vissza a topikot) de Abi ozeki run-ban van? ugye sekiwake rangból kell elérnie a 33 győzelmet, ő sekiwake és az előző két tornán is 12 győzelmet szerzett és láthatóan jó formában van most is, benne van a kétszámjegyű győzelem.
azért gondolom, hogy ő tényleg egy igen jó ózeki lehetne (akár még yokozuna is) mert habár neki is "csak" oshi zumója van, de Takakeishoval ellentétben neki megvan hozzá a kellő magassága (lásd Akebono) és most, hogy magára kapott egy pár kilót, nagyon komoly ellenfél bárki számára ebben a mezőnyben.
mondjuk érdekes, hogy pont ma yotsu technikával, kotengéval nyert, szóval, ilyet még nem láttam tőle, vagy olyan régen volt, hogy nem is emlékszem rá. :-)