Sandra Chapman, Core Electrodynamics tankönyv tud másikat!
Itt nöi felelös pontossággal le van írva, milyen fizikai megfigyelések vezettek a Maxwell négy egyenletéhez, ami összefogva kiadták a Minkowski téridöben a c-vel terjedö elektromàgneses mezöt, ami terjedési sebességét már O. Römer kimérte. Elsö helyen legyen a Coulomb törvény megemlítve, ami az elektromos töltések megmaradására van építve. Chapman leírta, hogyan kell az idöben változó elektromàgneses mezöt, mint egy négyes vektormezö invariáns módon leírni. A töltés megmaradást a négyes áramsürüség folytonotossági törvénye ábrázolja.
Szuper...., ennyit mi az elektromàgneses mezö és mi a mozgásegyenlete fizikailag értelmezve.
Sajnos Chapman nem vezette le az elektomágneses mezö mozgásegyenletet egy hatásintegrálból a Lagrange formalizmuson belül. Ezen tulmenöen nincs tárgyalva a töltéseket hordozó testek mozgásegyenlete sem általánosan. Chapman nem ment tovább ebben az íranyban, de megjegyzi, hogy az elektromàgneses mezö egy nem-konzervativ mezö (amiben a testek mozgásegyelete levezetése az analitikus mechanikából is hiányzik).
Én megfogalmaztam a hatásintegrált, a megmaradó elemi töltésekkel, mint csatolàsi állandókkal, mind a két mezöre, a gravitációra és az elektromágneses mezöre, és levezettem a mezök és a részecskék mozgásegyeleteit. www.atomsz.com Ez hiányzott a fizikàban!
Teljesen új, hogy a részecskék mozgásegyeleteiben, a töltések megmaradása miatt, Lagrange multiplikátorok lépnek fel és a Planck állando egy Ilyen L.m.. ez viszont azt jelenti, hogy az elfogadott kvantummechanika fabatkát sem ér.